Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kändisarnas stora sorg efter dödsbeskedet: "Stor saknad"

09 sep, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu uttalar de sig.

Annons
Premiärministerns första ord efter Elizabeths död: ”Gud bevare konungen”Brand logo
Premiärministerns första ord efter Elizabeths död: ”Gud bevare konungen”

Drottning Elizabeth somnade under torsdagen in, 96 år gammal. Drottningen har varit vid tronen i smått ofattbara 70 (!) år och har hunnit vara med om det mesta. Brittiska kungahuset gick ut med ett officiellt uttalande som bekräftade att Elizabeth hade gått bort fridfullt hemma i Balmoral i Skottland.

Hela världen är förstås i sorg efter dödsbeskedet, och många av oss är skakade. Svenska kungafamiljen kommenterade dödsfallet:

”Med sorg har min familj och jag i dag mottagit beskedet att min kära släkting, Hennes Majestät Drottning Elizabeth II, har gått ur tiden".

I och med drottning Elizabeths bortgång blir nu hennes äldste son kung Charles III.

Carolas stora sorg efter dödsbeskedet

Även kändisskapet har uttryckt en stor sorg. Artisten Carola Häggkvist tog till Instagram för att beskriva hur ledsen hon är.

"Drottning Elizabeth 11 har nu avslutat sitt jordelivs tjänst och gått in i det nya! Tack för allt, för ditt mod och överlåtelse, först och främst till ditt kall, för landet och de dina. Ingen kan förstå vad du gått igenom", skriver hon och avslutar sedan med:

Annons

"Men det finns en som sett dig hela tiden. Du kommer att lämna stor saknad bland ditt folk och tomrum efter dig. Vila i frid, queen Elizabeth. Nu stundar den himmelska segerkransen som är långt mycket mer värd än en jordiska."

Även Charlotte Perrelli uttrycker stor sorg:

"Även om det från början inte var meningen att hennes liv skulle se ut så… en kvinna att se upp till. Sida vid sida med sin älskade Philip i över 70 år. Never complain, never explain” var hennes motto och ledord. Vila i frid. En era har verkligen passerat", skriver Perrelli.

USA:s förre detta president, Barack Obama, har tidigare träffat drottningen vid ett par tillfällen när han satt vid makten. Han är djupt bedrövad och skriver fint om Elizabeth:

"Hennes majestät arbetade med 15 premiärministrar och otaliga utländska statschefer. Hon lyssnade, analyserade och tänkte strategiskt. Hon var ansvarig för diplomatiska relationer med andra länder och var dessutom lätt att handskas med. Hon var en stor personlighet under Storbritanniens lockdown i samband med covid-19", skriver Obama bland annat.

Annons