Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kändiskvinnan avslöjar händelsen på slottet – festade med kungen

14 jun, 2024, 06:00 
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Det blev som en bal på slottet för den omtyckta kändiskvinnan!
Annons
Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottetBrand logo
Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottet

Vad är väl en bal på slottet?

Lite så var känslan när kändiskocken Zeina Mourtada klätt upp sig fint för att medverka under närvaron vid ”årets nybryggares jubileumsmiddag” på Hasselbacken – med kunglig närvaro.

Kändiskocken fick pris av kungen: ”Förebilder”

Det var inte första gången Zeina träffade kungen. Tack vare sitt stora Instagram-konto Zeinas Kitchen, och medverkan i bland annat Nyhetsmorgon och de kokböcker hon skrivit för att väcka matintresset hos det svenska folket har hon tidigare kammat hem samma pris som återigen skulle delas ut.

Priset delas årligen ut till entreprenörer med utländsk bakgrund som nått framgång i sitt företagande. Och kungen, som är prisets beskyddare, var på plats även då.

Annons

– Ni har också skapat arbetstillfällen. Men framför allt är ni förebilder. Det tror jag betyder mer än någonsin, sa kungen till Zeina och de andra pristagarna under ceremonin.

”Finaste och mest ärofyllda”

Och det var en stolt kock som berättade om upplevelsen på Instagram:

"Är så hedrad och otroligt tacksam över att få ett pris från självaste Kungen på slottet idag. Det är den finaste och mest ärofyllda utmärkelsen jag någonsin har fått. Vägen hit har inte varit lätt och jag har kämpat", skrev hon efter den stora kvällen.

Annons

Zeina om mötet med kungen

Men Zeina hade vid tillfället inte riktigt fått med sig de otaliga regler som gäller när man möter en kunglighet. Hon berättade om känslorna i en intervju med Expressen:

– Det finns så mycket koder. Man ska niga för kungen. Man ska säga ers kungliga höghet. Man får inte säga Du. Lite sådana knäppa grejer som ingen berättar för en. Man förväntas kunna.

Det hon däremot hade fått med sig var att det fanns en fråga hon absolut inte fick ställa till kungen – nämligen hans favoriträtt. Detta då det kan väcka uppståndelse om det kommer ut i pressen.

Men Zeina kunde inte låta bli att fråga någonting annat.

– Sedan var det middag och då frågade jag kungen om han lagade någon mat själv? Då grymtade han bara något, så jag fick inget riktigt svar. Så jag antar att han inte är så van i köket, säger Zeina.

Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2024 – Victoria är drottninglik!Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2024 – Victoria är drottninglik!

Zeina festade med kungen

Under tisdagen var det återigen dags för priset ”årets nybyggare” att delas ut – och man kan ju kalla det ”i vanlig ordning” att även Zeina var på plats.

På Instagram delar hon med sig av vad som händer bakom kulisserna, eller slottsväggarna, efter jubileumsmiddagen – även om det inte blev så mycket partaj för Zeina just denna kväll:

”Nu blir det dans och party här men jag ska hemåt och sova. Imorgon är en stor dag. Min dotter tar studenten”

Annons