Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Madeleines beteende på flyget chockerar alla – nu är hemligheten ute

12 jun, 2024, 16:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Många ställer sig frågande till prinsessan Madeleines beslut inför flygresan hem till Sverige...
Annons

Många sitter som på nålar just nu – när som helst kan prinsessan Madeleine landa på svensk mark.

EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Då skulle Madeleine flytta hem – egentligen

Det var den 7 mars 2023 som hovet släppte nyheten om att Madeleine, Chris O'Neill och deras tre barn skulle lämna soliga Florida och flytta hem till Sverige.

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige", gick det att läsa i pressmeddelandet vid tiden.

Prinsessan Madeleines flytt försenades

Men en kort tid efter beskedet kom ytterligare ett. Flytten senarelades till 2024, och varken hovet eller kungafamiljen har förklarat varför.

Annons

Först löd spekulationerna att det blev problem med migrationen för Chris O'Neill, något som hovet dementerade.

Sedan kom informationen att prinsessparet hade svårt att få sin lyxiga villa i Florida såld, men för inte längesedan visade de sig att de sålde villan till en ny ägare för 75 miljoner kronor – tre miljoner under utgångspriset.

Prinsessan Madeleine reser hem med barnen – i ekonomiklass

Och nu verkar flytten vara precis runt hörnet. Under tisdagen delade Expressen dokument som visar att Madeleine, prinsessan Adrienne, prinsessan Leonore och prins Nicolas tillsammans med deras barnflicka är bokade med två biljetter.

Först reser de inrikesflyg till Newark, New York, för att sedan sätta sig på den drygt åtta timmar långa flygresan hem till Stockholm.

Annons

De flyger däremot inte i den lyx som många kanske tror under deras inrikesresa – biljetterna visar att prinsessan och hennes unga resesällskap flyger som vilka andra som helst, i ekonomiklass, längst bak och utan mat inbokat under resans gång.

Erbjuds speciell behandling genom säkerhetskontroll

Däremot, för säkerhetens skull, har svensk ambassadpersonal ansökt om ett snabbspår genom säkerhetskontrollen. Detta erbjuds endast särskilt viktiga personer och det krävs att man ansöker via amerikanska utrikesdepartementet.

Än så länge finns inga uppgifter för hur eller när Chris O'Neill väntas landa i Sverige, men tidigare uppgifter från hovet har förklarat att flytten ska ske i etapper. Det är ju inte direkt en flytt från ena kvarteret till andra, så det i sig är ju ingenting konstigt.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Madeleines beslut förvånar

Men det faktum att Madeleine flyger ekonomiklass är tämligen förvånande. Hon är ju trots allt en kunglighet, uppväxt bland lyx och flärd.

Men samtidigt är det också ganska fint att se – det gäller ju att spara in på ekonomin i dessa tider!

Annons