Känsliga frågan om kronprinsessan Victoria – stel stämning i tv

Kronprinsessan Victoria

Det var kvällens hetaste fråga – alla ville ju veta mer om den privata vänskapen med kronprinsessan Victoria...

Kronprinsessan Victoria, 43, har ett tajt gäng vänner och de flesta har hängt med sedan skoltiden. Det är ingen lätt match att kvala in i den utvalda skaran.

Men så finns det några ”främmande fåglar”, och dit hör konstnären Ernst Billgren, 63. Han och kronprinsessan har känt varandra länge, ja deras vänskap går faktiskt mer än 20 år tillbaka i tiden.

Kronprinsessan Victoria Caroline Kreuger Nilsson Ernst Billgren Lena Philipsson 2001 Victoriadagen

På Victorias 24-årsdag 2001 stod Ernst Billgren på scenen och doade tillsammans med födelsedagsbarnet och hennes tjejgäng! Till höger Lena Philipsson.

Bland annat tog Ernst och Victoria dykcertifikat tillsammans någon gång runt millennieskiftet, det avslöjade hans dotter Elsa Billgren nyligen i SVT-serien Äkta Billgrens. Och när Victoria och Daniel skulle gifta sig 2010 uppvaktade Ernst med en specialdesignad taklampa i glas.

E-Type Kronprinsessan Victoria Ernst Billgren Caroline Kreuger Nilsson dykcertifikat

Victoria och Ernst Billgren frontar bilden som visades i Äkta Billgrens. E-Type står längst till vänster.

Kronprinsessan skrev och tackade förstås: ”Bäste Ernst, Vi vill tacka varmt och innerligt för den fantastiska taklampan. Det är alltid lika roligt att följa Dig och Din konst. Vi är väldigt tacksamma för den unika Bröllopsgåvan. Tack för Ditt engagemang!”

Kronprinsessan Victoria Ernst Billgren tackkort

Tackkortet från Victoria och Daniel, daterat Stockholms slott 2010, som Ernst Billgren med stolhet ställde fram i sin ateljé.

Så känner Ernst Billgren kronprinsessan Victoria

När Ernst Billgren i lördags var kvällens huvudperson i SVT:s Stjärnorna på slottet var det därför inte så konstigt att alla – både deltagarna och alla hemma framför tv:n – var galet nyfikna på just detta att Ernst Billgren brukar hänga privat med Victoria och Daniel.

Det blev Charlotte Perrelli som fick ställa frågan:

– Jag har hört att du är god vän med kronprinsessan, hur brukar ni umgås? sa hon – men det var en fråga som inte landade bra:

– Jag pratar gärna om alla människor i hela världen, utom möjligtvis det gänget, sa Ernst sedan.

Synd – för visst skulle man vilja veta mer om denna lite hemliga kompisrelation!

Ernst Billgren Julia Billgren

Ernst Billgren är också nära vän med kungabarnens kusin Gustaf Magnuson, son till prinsessan Christina – Ernst och hans hustru Julia var självskrivna på Gustafs bröllop med Vicky Andrén i Ulriksdals slottskapell 2013.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria och Ernst Billgren – mitt i surfparadiset

LÄS OCKSÅ: Okända relationerna i Europas kungahus

Foto: TT, Äkta Billgrens/SVT.