Kaos för Madeleine i Florida: "Ett gäng poliser kom"

Kaos för Madeleine i Florida: "Ett gäng poliser kom"

Många drog en lättnadens suck när vaccinering av covid-19 drog igång. I Florida har vaccineringen dock lett till kaos och hysteri. Mitt i allt hittar vi prinsessan Madeleine.

Chris hemliga liv innan Madeleine!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har bott i Miami, Florida, i drygt två och ett halvt år. Där har prinsessan och hennes familj levt ett lugnt liv långt borta från strålkastarljusen i Sverige.

Men under 2020 skulle Madeleines lugna tillvaro kastas omkull. När covid-19 tog sitt grepp om delstaten behövde också prinsessan lägga om sin vardag.

– Men det är klart att vissa dagar har varit mer kämpiga än andra, och det var en utmaning att få Leonore och Nicolas att sitta framför datorn och engagera sig i lektionerna från åtta till tre på dagen, har Madeleine tidigare sagt i SVT-programmet "Året med kungafamiljen".

Nu står prinsessan inför ytterligare en utmaning. I Florida har man påbörjat vaccineringen mot covid-19 och situationen har kantats av kaos och oreda.

Vaccineringen har inneburit kaos i Florida

I Florida är det personer från 65 år och uppåt som är först på tur att få sprutan. Även vårdpersonal som arbetar i frontlinjen ingår i den första delen av vaccin-distributionen.

Men vaccineringen har fått en skakig start. Tusentals seniora medborgare har köat utanför delstatens sjukhus, datorsystem har kraschat och vårdens telefonlinjer har blivit nedringda.

En av de som vittnat om kaoset är Kate Shehadtch från Florida. Hon har jobbat hårt för att få vaccinationstider till sina 74-åriga föräldrar, men blivit nekad.

– Ett gäng poliser kom och en av dem gick till deras bilfönster och sa att platsen skulle stängas ner, de behövde omboka, har Katie sagt till Florida-tidningen Miami Herald.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

Prinsessan Madeleines sorg över situationen

Den allmänna befolkningen, det vill säga personer som inte är i riskgrupp, som prinsessan Madeleine, har tidigare fått höra att de troligtvis kan vaccineras någon gång i februari.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine flyttade till Miami i slutet av sommaren 2018.

Huruvida och i så fall hur mycket den stökiga situationen kommer att fördröja vaccinationerna är i nuläget oklart.

Vi får hoppas att Madeleine, som uttryckt sin sorg över att få inte hälsa på sin familj i Sverige, inte behöver vänta för länge innan det är dags för den allmänna befolkningen.

LÄS MER: Stor oro för prinsessan Madeleine efter läkarens ord

Foto: TT