Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kaoset kring Kate – så påverkas barnen: "Smärtsamt"

21 mar, 2024, 11:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Mitt i mediastormen står prinsessan Kates tre barn – hur påverkas de av den enorma ryktesspridningen?
Annons

Ryktena kring prinsessan Kate verkar inte nå ett slut.

Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opereradBrand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opererad

Kates bukoperation hölls hemligt

Allt tog sin början när det brittiska hovet meddelade att Kate skulle genomgå en bukoperation. Anledningen till operationen var de förtegna om eftersom prinsessan ville hålla sin medicinska historia privat.

Hovet bekräftade däremot att det inte handlade om cancer och att Kate skulle vara borta från sina kungliga uppdrag fram till påsken.

Men sakta men säkert började teorierna formas på internet – och när Kate varken fångats på bild eller video på över två månader gick konspirationsteoretikerna loss.

Vissa menar att Kate blivit försatt i koma, att hon genomgått en rumpförstoring, en eventuell skilsmässa – eller att hon till och med är död.

Annons

Kate erkänner manipulerad bild

Och frågorna blev bara allt fler medan svaren allt färre när Kate publicerade en bild tillsammans med sina tre barn, som hon senare erkände var manipulerad.

"Som många amatörfotografer experimenterar jag ibland med redigering. Jag ville be om ursäkt för eventuell förvirring som familjebilden vi delade igår orsakade. Jag hoppas att alla som firade hade en väldigt glad mors dag. C", skrev prinsessan i ett inlägg på X.

Kort därefter fångades Kate på en bild när hon åkte bil, en bild som många misstänker även den blivit manipulerad.

Frågorna kring videoklippet på Kate – misstänker dubbelgångare

Annons

Men inte ens det räckte till, eftersom flera misstänker att det inte var Kate på klippet utan hennes dubbelgångare Heidi Agan.

– Det har varit helt galet på mina sociala medier eftersom folk tror att det är jag, men det vet jag att det inte är. Jag var på jobbet då så jag vet att det inte är jag. Jag tror till 100 procent att det är Kate Middleton och William i videon. Så hon är vid liv, och det kan vi vara säkra på, säger hon till Mirror.

Kändisarnas ord om prinsessan Kate

Även flera kändisar har hoppat på "trenden" att "hitta Kate", bland annat Kim Kardashian som hamnade i hetluften när hon publicerade en bild med texten "på väg för att hitta Kate".

Och mitt i allt brus står Kates tre barn, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

5 teorier bakom Kates mystiska valBrand logo
5 teorier bakom Kates mystiska val

Så påverkas barnen av mediastormen

Enligt författaren och kungahusexperten Ingrid Seward tar det stor skada på barnen, som bara är 10, 8 respektive 5 år gamla.

Annons

– De senaste veckornas mediastorm har inte varit vad Kate någonsin hade kunnat föreställa sig. Det har inte bara påverkat henne, utan även barnen. De skyddar sin mamma – speciellt eftersom hon har mått dåligt, säger Seward till The Mirror.

"De är bara människor"

Även Se och Hörs hovexpert Caroline Vagle menar att den enorma publicitet som härjat kring prinsessan påverkar barnen.

– De kungliga är naturligtvis mer vana vid att hantera negativ publicitet om sig själva än de flesta andra. Men de är bara människor, och någonstans går det en gräns för dem också, säger hon och fortsätter:

– Ryktesstormen kring Kate måste ha varit en stor belastning för henne, men också för de runt omkring henne. Framför allt tycker jag att det är smärtsamt och svårt för barnen, som inte är lika drivna att reda ut vad de ska ta i och inte. Som de flesta barn behöver de nog försvara sina föräldrar.

Annons