Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate toksågas efter beteendet under kvällen med Victoria: ”Trodde hon var bättre än så”

02 dec, 2023, 15:00 
Prinsessan Kate har hamnat i hetluften – allt utspelade sig under festkvällen med kronprinsessan Victoria.
Annons

Under fredagen rundade kronprinsessparet av ett tre dagar långt besök till Storbritannien, där de togs emot med öppen famn av vännerna prinsessan Kate och prins William.

Torsdagskvällen blev minst sagt glammig, när Victoria och Daniel var specialinbjudna för att titta på Royal Variety Performance i Royal Albert Hall.

Men nu har en trist händelse snott allt fokus från festkvällen. Nämligen ett drag från Kate – mitt i det stormiga familjebråket.

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Prinsessan Kate i blåsväder – efter bokmissen

Ja, det kungliga familjebråket borta i Storbritannien tycks aldrig vila. Skandalböckerna avlöser varandra, och rätt vad det är kommer ett nytt uttalande som eldar liv på bråket igen.

Det är nog ingen som missat det: Meghan Markle och prins Harry står på ena planhalvan, och resten av kungafamiljen på andra.

Annons

Och nu, bara en dag innan Victoria och Daniel landade i London väcktes bråket till liv igen. Författaren Omid Scobie släppte boken Endgame.

En av sakerna han tog upp i boken var ett påstående som förföljt den brittiska kungafamiljen sedan Meghan och Harry gjorde sin omtalade Oprah-intervju 2021. Meghan berättade nämligen att det fördes oroliga diskussioner på slottet när hon väntade sitt första barn om vilken hudfärg den skulle få, och "vad det skulle betyda". Hon nämnde dock inga namn.

Efter att det tagits upp på nytt i boken, rapporterar Expressen att den brittiska programledaren Piers Morgan valt att namnge vilka han påstår Meghan Markle syftat på. Namnen ska ha läckt ut i en nederländsk översättning av boken, som nu dragits tillbaka och ska korrigeras. Författaren menar däremot att det blivit ett missförstånd, och står inte för de namn som nu nämns.

– Kungligheterna som pekas ut i den här boken är kung Charles och prinsessan Kate, sa Piers Morgan.

Annons

Piers Morgan säger sedan att han tror att anklagelserna är påhittade. Det brittiska hovet har sin vana trogen valt att inte kommentera händelsen.

Prinsessan Kate anklagas för att pika Meghan Markle under kvällen med Victoria

Detta har givetvis blivit en snackis i Storbritannien – trots att det bara är spekulationer – eftersom det är första gången Kate nämns i det sammanhanget. Dessutom har hela boken och dess innehåll, satt fart på den konflikt som påstås finnas mellan Kate och Meghan igen.

Nu påstår kungafans att Kate valt att markera mot Meghan, under den festkväll i Royal Albert Hall som Victoria och Daniel var med på.

Kate bar nämligen en lång blå klänning, från märket Safyiaa. Kruxet är att den är från Meghan Markles favoritmärke – och det ses därför som en slags markering från Kates sida. Dessutom var Kates örhängen från JCrew, en annan av Meghans favoriter.

Prinsessan Kate och prins William anländer på en röd matta
Kates klänning som skapade rabalder.

Meghan bar själv en klänning från Safyiaa när hon närvarade vid galakvällen 2018, och har haft på sig en snarlik förut.

Annons

En av de som bestämt menar att detta inte är en slump, är personen bakom det framgångsrika kontot Royal Fashion Police.

Två av Meghan Markles klänningar från Safiyaa.

Hon menar att kungligheternas klädval än mer genomtänkta än gemene man förstår, och att vissa märken helt enkelt är synonyma med vissa kungligheter, precis som Meghan och Safyiaa.

– Jag vet att ni vill försvara henne, och påstå att det inte betyder att Meghan äger de här märkena och att ingen annan kan bära dem. Det är inte poängen. Poängen är tajmingen. Kate valde med flit att vid detta tillfälle bära två märken som är så kopplade med Meghan. Varför? Jag trodde, och hoppades att Kate var bättre än det här, skriver Royal Fashion Police.

En annan person kommenterar det faktum att Kate ofta hyllas för hur hon pratar genom sina kläder och tänker igenom sina val, och att man då inte kan bortse från att hon med flit valde att pika Meghan med sina kläder. Foto: TT

Annons