Kates hyllning till Diana inne i kyrkan – inför alla

Pool

Kate Middleton tog tillfället i akt – hyllade både Diana och drottning Elizabeth under begravningen.

Under begravningen av prins Philip var det vid flera tillfällen som associationer med prinsessan Dianas begravning kunde dras, inte minst när vi fick se hennes två söner gå sida vid sida och dela sorgen med varandra, ett eko från den sorgliga dagen då deras mor begravdes för mer än 20 år sedan.

Kate Middleton valde att hylla prinsessan, men på ett lite mer medvetet sätt.

kate diana

Kate Middleton bar halsbandet som var en bröllopsgåva från drottning Elizabeth till Diana.

Pool

Hon lånade nämligen det kungliga halsbandet som kallats "The four row Japanese pearl choker", ett halsband från drottning Elizabeths kungliga smyckessamling. Men det var inte första gången som drottningen lånat ut det maffiga pärlhalsbandet.

Diana bar halsbandet – och tiaran – till en bankett 1982.

PA

För nästan 40 år sedan bar Diana smycket under en representationsmiddag, när Nederländernas då regerande drottning Beatrix var på statsbesök.

Det är återigen en historia som upprepar sig, då Kate även burit den tiara som Diana hade på sig, en tiara som kallas Cambridge lover's knot. Diana fick den till låns som bröllopsgåva av drottningen, och under många år var det en av hennes stora favoriter. Efter skilsmässan från Charles återgick tiaran till drottning Elizabeths samling och Kate har burit den vid flera tillfällen från 2015 och framåt.

LÄS MER: Spelet bakom bilderna på William och Harry

LÄS MER: Nya bilderna på prins Julian väcker reaktioner

LÄS MER: Victoria utseendeförändring på bilderna