Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates julklapp till Elizabeth – en succé!

16 dec, 2021, 09:00 
Kate Middletons julklapp till drottning Elizabeth
Kates julklapp till Elizabeth gick verkligen hem!

Vad ger man en drottning i julklapp? Den frågan behövde Kate Middleton ställa sig när hon skulle fira jul med sin mans farmor. Hon hittade på en fyndig idé som verkligen gick hem!

Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan KateBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Kate

Att fira jul med sina nya släktingar för första gången är nog nervöst för de flesta. Men ännu mer press blir det förmodligen när ens nya familj är självaste kungafamiljen.

Så när Kate Middleton skulle köpa sin första julklapp till drottning Elizabeth fick hon tänka till ordentligt. Och det visar sig att hon kom upp med en mycket kreativ idé.

I Kates första egna intervju, i en dokumentär som sändes vid drottningens 90-årsdag, berättar hon vad hon gav som första julklapp till drottningen.

Kate, William och Elizabeth.

Kates fina julklapp till drottning Elizabeth

Kate gav en riktigt personlig gåva till drottningen – hon lagade nämligen chutney till Elizabeth, med hennes mormors gamla recept.

Annons

I intervjun berättar Kate hur hon kom på idén.

– Jag tänkte "herregud, vad ska jag ge henne?", säger hon och fortsätter:

– Då tänkte jag tillbaka på vad jag skulle ge mina egna mor-och farföräldrar, och då kom jag på att jag kunde laga något.

Nästa dag såg Kate att hennes chutney stod framdukat på bordet, vilket gjorde henne glad.

Här är receptet till Kates mormors chutney

Om du känner dig sugen på att laga just den chutney som Kate gav till Elizabeth som första julklapp, så misstänks receptet finnas i Kates systers Pippas kokbok från 2012, som heter "Celebrate", skriver Hello Magazine.

Annons