Kates oväntade drag med världsstjärnan – förbjudna händelsen fångades på bild!

21 maj, 2022, 16:00 

Nämen, det kan nästan kallas för ett kungligt etikettbrott!

Annons

I torsdagskväll kanske det var lite extra roligt att vara en kunglighet, i alla fall för Prins William och hertiginnan Kate! Det stod nämligen filmpremiär på schemat, sida vid sida med huvudrollsinnehavaren.

Det var ingen mindre än Tom Cruise som syntes på mattan med det kungliga paret, eftersom det var premiär för filmen Top Gun: Maverick. Plötsligt gjorde superstjärnan något kungligheterna inte var vana vid...

Will och Kate gjorde det förbjudna

Det finns massor av inofficiella och mer officiella regler och etiketter som kungligheter runt om i världen förväntas hålla. Kungligheterna själva har såklart stenkoll på dessa, men det är inte alla runt omkring som kan reglerna i sömnen.

Ibland händer det också att de själva sticker iväg lite från vad som förväntas. Som när Will och Kate var på besök i Skottland förra veckan och plötsligt gjorde det oväntade – ställde upp på en "selfie"!

En selfie är en bild som tas som ett självporträtt, med kameran som en spegel, och det tillhör inte vanligheterna att kungligheter ställer upp på dessa. Dels för att det helt enkelt sällan finns tid, men också för att vissa inte uppskattar det...

Annons

Den brittiska kungafamiljen verkar vara särskilt oförtjusta i selfies. Prins Harry har nämligen uttryckt det svart på vitt: Han hatar dem.

Inte heller drottning Elizabeth förstår charmen med de udda självporträtten, hon har enligt Hello sagt att hon tycker det är märkligt och förvirrande när folk svärmas runt henne för att ta selfies.

Tom Cruise gör det oväntade

Det var återigen Will och Kate som stod för det rebelliska draget, eller rättare sagt Tom Cruise. När Tom Cruise och hertiginnan tog sällskap ner för den röda mattan ville han vara lite artig, utan att veta vad han egentligen gjorde.

Han tog nämligen Kate i handen när hon skulle gå ner för ett par trappor. Det kanske inte låter märkligt, men det har länge pratats om att detta är kunglig etikettregel – att inte vidröra kungligheter, rapporterar Hello.

Och om man vill ta drottningen i handen, ja, då får man helt enkelt vänta tills drottningen själv initierat att det ska ske, enligt ryktena.

Annons

Enligt sajten verkar det som om Kate själv förstod att det som hände var ett "regelbrott", och när Tom Cruise släppt hennes hand tog hon väskan i handen så det inte skulle kunna ske igen. Vilken tur att etikettbrottet var ofarligt – och inga konsekvenser väntas.

Artigt, men kanske inte helt rätt?

Foto: TT

Annons