Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates regelbrott - blir tillsagd framför alla

26 jun, 2023, 08:09 
Felicia Plåt
Kate Middleton
Kate visade upp sina tenniskunskaper. Foto: TT

Kate fick spela tennis med världsmästaren.

Annons

Under 2001 började Kate Middleton studera konsthistoria vid University of St Andrews i Skottland. Under hennes studier träffade hon prins William och de blev snabbt kära i varandra. 10 år senare gifte dem sig och hon blev officiellt en del av det brittiska kungahuset och hennes liv förändrades för alltid.

SE FILMEN! Här tävlar Kate & William – på spinningcykelBrand logo
SE FILMEN! Här tävlar Kate & William – på spinningcykel

Prinsessan mot världsmästaren

Nu har hon och William varit gifta i tolv år och Kate är nog van vid att vara prinsessa vid det här laget. Hon har varit med på flera officiella uppdrag och folket älskar henne.

Nyligen visade hon även upp sin mer sportsliga sida då hon var på besök i Wimbledon-arenan där hon fick spela tennis mot världsmästaren Roger Federer. Och de fick till ett riktigt fint spel.

Annons

På besöket fick hon även träffa flera bollkallar och bollisor och se hur de tränas inför Wimbledonturneringen. Kate och Rodger pratade med flera av tonåringarna som just nu ligger i hårdträning inför den stora turneringen. Hon frågade en av bollkallarna vad man behöver tänka på mest när man tränar och han svarar:

Främst disciplinen och snyggheten.

Precis som han säger så behövs mycket disciplin och det finns många regler man måste följa, vilket Kate fick känna på.

Kates regelbrott

Hon fick nämligen testa på att agera bollisa och fick lära sig att kasta tillbaka bollen med en rak arm till spelarna. Något hon inte visste var däremot hur man gör när man ska fånga bollen.

När bollen kom mot Kate fångade hon den direkt, riktigt snyggt fångat. Men den snygga fångsten gick emot reglerna.

– Får du verkligen göra sådär, säger Rodger.

– Ja får jag det?, svarar Kate och vänder sig till bollisan.

– I Australien får du fånga den direkt, men på Wimbledon får du inte det, säger Rodgers.

– Ja, du ska inte fånga den direkt utan man ska låta den studsa och sen fånga den, men det var snyggt fångat, säger bollisan.

Det är mycket att hålla reda på och Kate fick en ordentlig inblick i bollkallarnas och bolisornas hårda träning. Men det verkade vara en riktigt trevlig dag både för prinsessan och alla inblandade.

Annons