Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias märkliga beteende – hände under familjens midsommarfirande

26 jun, 2023, 07:00 

Prinsessan Sofia har bestämt sig.

Annons

En solig långhelg ligger bakom oss, och nu är det många som kickar igång semestern, eller kämpar sig igenom sina sista dagar på jobbet.

Våra kungligheter hade dock ett fullspäckat jobbschema även under midsommarhelgen, men inte prinsessan Sofia och prins Carl Philip...

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Kungafamiljens midsommarfirande ställdes in

Victoria och Daniel fick inte ledigt under självaste midsommarafton, och på midsommardagen var det kungaparets tur att jobba. Det innebar att familjens traditionsenliga midsommarfirande på deras älskade Solliden tyvärr inte blev av, bekräftade hovet för Svensk Dam.

Istället ska kronprinsessparet enligt uppgifter ha bjudit in till ett somrigt firande på rymliga Haga slott – inte fy skam!

Men Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall höjde på ögonbrynen när han nåddes av beskedet om att sommartraditionen bryts.

Annons

– Det här är väldigt, väldigt ovanligt. Firandet på Öland har varit en tradition som hela familjen länge har värnat om. Kungen kan knappast vara glad över att han nu istället behöver jobba på midsommarafton.

Prinsessan Sofias avvikande beteende under midsommar

Att inte åka till Solliden var inte heller den enda traditonen som i år uteblev. De senaste åren har prinsessan Sofia, som flitigt uppdaterar prinsparets Instagram, bjudit på en sommarbild kring midsommar.

Det var tyst i helgen, och nu när firandet är över blir det tydligt. Precis som i fjol fattade hon det trista beslutet att inte dela med sig av en bild från familjens privata firande. Aningen märkligt, eftersom hon delat bilder så friskt de tidigare åren.

Istället får vi nöja oss med bilder från arkivet, som denna från 2017 när de firade midsommar i lyxiga Villa Mirage:

Eller denna underbara parbild från 2021, som är den senaste bilden från midsommar:

Förhoppningsvis väljer Sofia däremot att tids nog dela en sommarhälsning på hela fina familjen. Det har nämligen blivit något av en ny tradition, som älskas av svenska folket. I fjol såg det ut såhär:

Foto: TT

Annons