Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kates släkting går emot reglerna – och avslöjar hur hon egentligen mår

07 mar, 2024, 20:00 
Nu talar släktingen ut i tv.
Annons

Never complain, never explain. Ja, det är det motto den brittiska kungafamiljen lever efter. Om det stormar kring familjen håller de tyst – istället för att gå ut i pressen och bemöta rykten som bara kan röra till det ännu mer.

Detsamma gäller prinsessan Kates hälsotillstånd, som efter hennes magoperation blivit en stor snackis. Men nu bryter hennes morbror den "regeln" och berättar hur hon har det.

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Stora mysteriet kring prinsessan Kate – efter sjukdomen

I mitten av januari genomförde Kate en planerad magoperation. Efter ingreppet släppte Kenstington Palace följande uttalande:

– Operationen var lyckad, och hon förväntas ligga var på sjukhuset i tio till fjorton dagar innan hon återvänder hem för att fortsätta sitt tillfrisknande.

Annons

Sedan dess har det kommit sporadiska meddelanden om att Kate "is doing well", men det har inte stoppat konspirationer från att ta fart på sociala medier. Kate har nämligen inte synts till i offentligheten sedan 25 december, och det spekulerades vilt om skönhetsingrepp och att hon legat i koma.

Hovet kommenterade inte ryktena – sin vana trogen – men istället släppte TMZ en bild på Kate färdandes i en bil med sin mamma Carole.

Prinsessan Kates morbrors avslöjande om Kates hälsa

Bilden lugnade alla oroliga kungafans, även om det finns de på sociala medier som påstår att bilden inte ens föreställer Kate.

Det brittiska hovet har inte sagt något mer om Kates hälsa, och prins William duckar frågan.

Annons

Därför är det anmärkningsvärt att Kates morbror, affärsmannen Gary Goldsmith, 58, nu tar bladet från munnen. Han är nämligen deltagare i realitysåpan Big Brother, som är en konstant livesändning på de tävlandena som är inlåsta i ett hus i 100 dagar.

Då får Gary frågan av en annan deltagare om var Kate egentligen befinner sig:

– Så, eftersom hon inte vill prata om det... Det finns en slags kod, en etikett... Om det offentliggörs – då kommer jag ge dig min åsikt, säger han kryptiskt och fortsätter:

– Jag pratade med hennes mamma, min syster. Hon får den bästa vården i världen, och det familjen har gjort är att samla ihop sig och ta hand om familjen före allt annat.

– Hon kommer komma tillbaka, säger han, vilket kan tolkas som en indikation om hur Kate mår.

Gary Goldsmith
Kates morbror Gary Goldsmith har ett gäng skandaler i bagaget.Ben Cawthra/REX

Foto: TT

Annons