Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klänningsspecial! Madeleines rosa tylldröm och Sofias paljettsuccé

27 apr, 2019, 11:00 
AvMalin Falkengren
Rosa klänningar
Rosa är en underbart vacker färg som funkar året om. Bland de kungliga garderoberna finns det oändligt många rosa klänningsdrömmar. Vi har plockat fram de vackraste rosa skapelserna vi aldrig glömmer. Minns du dem?
Annons

Vackra klänningar i alla dess färger och tyger är fantastiskt kul att titta på, men rosa haute couture-klänningar är kanske snäppet vackrare! Under åren har drottningarna och prinsessorna burit dussintals rosa klänningar som vi alla gapat över av förtjusning.

Madeleines favoritfärger – rosa är stor favorit

En som ofta och gärna bär ljust pudriga nyanser av rosa är prinsessan Madeleine. Och hon verkar särskilt förtjust i ljusrosa. På allt i från festklänningar, dopklänningar och galaklänningar har temat gått i just den rosa kulören.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Madeleine i en underbar rosa klänning.
Madeleine i en underbar rosa klänning.

Hennes favoritpalett är olika nyanser av nude. Ofta bär hon handväskor, skor och sjalar i nyanser av ljus latte, lyxig kall beige eller greige (greige är den perfekta kombinationen av grå och beige) som klär henne så bra. Madeleine klär sig ofta i naturnära färger och mixar med vitt, taupe, grått, silver och guld. Så klart lägger hon ofta till vackra pasteller som ljusblått eller ljusrosa pastell. En mycket klassisk och elegant kombo där alla nyanserna funkar i en vacker symfoni!

Annons
Madeleines naturliga sminkning ger henne en vacker lyster med glow! Riktigt fint till den rosa klänningen.
Madeleines naturliga sminkning ger henne en vacker lyster med glow! Hon riktigt strålar ikapp med klänningen.

Klänning med 14 000 handbroderade blommor

När det 2016 vankades nobelfest bar Madeleine en ljuvlig klänning i ljusrosa nyans med stor kjol prydd med blommor. Även denna gång var det Fadi el Khoury som fått äran att designa klänningen. Klänningen har 14 000 stycken handbroderade 3D-blommor påsydda och hela klänningen sades väga 15 kilo. Det är inte bara Madeleine som är förtjust i designerns som är känd för sin läckra haute couture-design. Även Victoria och Sofia har vid flertalet gånger burit klänningar av Fadi el Khoury.

Annons

Madeleines tylldröm var makalöst vacker, både i nyans och modell. Dessutom var klänningen rundhalsad och ärmarna hade lite volym. Klänningen med dess wow-faktor fick stor uppmärksamhet. Madeleine har som vanligt ett tränat öga för vackra haute couture-klänningar och levererar alltid lite extra glamour till varje evenemang!

Madeleines rosa klänning på nobelbanketten 2016.
Madeleines rosa klänning på nobelbanketten 2016.

Stilfulla Sofias paljettsuccé

På Nobelfesten 2014, Sofias nobeldebut, bar hon en mörkcerise klänning av Ida Sjöstedt. En riktig prinsessdröm med tyll, broderier och spets.

Annons
En rosa tyllklänning i mörk cerise.
En rosa tyllklänning i mörk cerise.
Söta prinsessan Sofia i väldigt snygg klänning med paljetter.
Söta prinsessan Sofia i väldigt snygg klänning med paljetter.

Máxima på prinsparets bröllop

På Sofia och Carl Philips bröllop bar Máxima en rosa spetsklänning med hudfärgad bas.

Annons
Rosa klänning på Máxima.
Rosa klänning på Máxima.

Kjoldelen har flera lager av tyll som gör hela klänningen! Den skapades av Peter Dunda för Pucci.

Mette-Marits elegans på Victorias och Daniels bröllop

Färgen är riktigt läcker och klär henne så fint och detaljerna på klänningen är bara så klockrena. En riktig glammig klänning som kommer helt till sin rätt en ljummen sommardag när det vankas förfest inför ett kungligt bröllop!

Mette-Marit i en helt fantastisk klänning. Wow!
Mette-Marit i en helt fantastisk klänning. Wow!
Mette-Marit i rosa klänning påväg till regeringsmiddagen kvällen innan Victorias bröllop.
Mette-Marit i rosa klänning påväg till regeringsmiddagen kvällen innan Victorias bröllop.
Annons
Mette-Marit i underbart söt klänning på Carl Philip och Sofias bröllop 2015.
Mette-Marit i underbart söt klänning på Carl Philip och Sofias bröllop 2015.

Victoria i ceriserosa nobelklänning

Denna magenta-färgade klänningen bar Victoria på nobelfesten 2008. Galaklänningen som är i siden, är skapad av Pär Engsheden. En designer som Victoria har samarbetet med under flera års tid.

Annons
Knallrosa på Victoria.
Knallrosa på Victoria.
Klänningens djupa ringning i ryggen.
Klänningens djupa ringning i ryggen.

En annan vacker kvinna som klär alldeles utomordentligt i rosa är självaste drottning Silvia. Hon har synts bära den vackra nyansen vid många tillfällen och hon klär bra i både ljusa som starka nyanser av färgen.

Annons

Silvias återanvända rosa klänning

Denna rosa klänningen med aprikos och champagne-färgade mönster klär Silvia väldigt fint. Här syns Silvia på festen kvällen innan Victoria och Daniels bröllop. Men detta var inte enda gången klänningen använts. Nej, Silvia är ju som bekant bra på att lufta sina klänningar då och då. Just denna skapelse har synts på så väl tjusiga bjudningar som på Nobelfesten.

Silvias aprikos-rosa klänning.
Silvias aprikos-rosa klänning.
Silvia på nobelfesten 2003.
Silvia på nobelfesten 2003.

Máximas rosa blommiga galaklänning

Ja, drottningen av Nederländerna är alltid tjusigt klädd. Här har hon en aftonklänning perfekt för en sommarkväll. Vacker fjärilsärm och volanger som ger klänningen dramatik och liv. Färgerna passar henne perfekt!

Annons
Máxima av Nederländerna på Carl Philip och Sofias bröllop 2015.
Máxima av Nederländerna.

Drottningens på Louise Thotts bröllop

När Madeleines bästa väninna, Louise “Lussan” Thott (tidigare Gottlieb), gifte sig i juni 2018 så bar Silvia en väldigt vacker rosa klänning med blommönster. Och den stack verkligen ut! Hon matchade med knallrosa spetsiga pumps i siden med lyster och även den lilla kuvertväskan gick ton i ton.

Vacker rosa klänning på Silvia.
Vacker rosa klänning på Silvia.

Sofias ljusrosa enaxlade stass

I festligare sammanhang bär Sofia ofta enaxlade klänningar. Den ni ser nedan klär prinsessan riktigt bra och hon kan ju verkligen bära upp den smickrande modellen.

Annons
Sofia och Carl Philip på bröllop.
Sofia och Carl Philip på bröllop.

Stilikonen Diana

Prinsessan Diana kallas, än idag, för stilikon. Hon var alltid sin egen och hade god smak. Här syns hon kliva ur en bil i en häftig rosa klänning täckt med rosaröd spets. Ringningen är väldigt elegant och när det begav sig var det nog många kvinnor världen över som suktade efter denna klänning.

Diana i en vågad men elegant rosa-röd klänning.
Diana i en vågad men elegant rosa-röd klänning.

Tidlös skönhet

Diana var tjusig vad hon hade på sig. Denna höghalsade, prickiga klänning är både söt och charmig. Väldigt snygg rosa nyans på tidlösa Diana.

Annons
Lady Diana i rosa prickig klänning.
Lady Diana i rosa prickig klänning.

Victoria i klänning med 3D-effekt

Kronprinsessparet var också självskrivna gäster på Lussans bröllop förra sommaren. Victoria hade en rosa klänning med 3D-effekter. Påsydda detaljer på hela livet och på kjolen kröp detaljerna läckert. Hon matchade med guldiga sandaletter och en lika glimrande kuvertväska. Kjoldelen är i luftig sidenchiffong som skapade en spännande dramatik i sommarvinden.

Victoria på Louise Thotts bröllop.
Victoria på Louise Thotts bröllop.
Victorias klänning med fint fall.
Victorias klänning med fint fall.
Annons

Chockrosa volangklänning på Mathilde av Belgien

Belgiske Mathilde bar en läcker rosa galaklänning på festkonserten kvällen innan Victoria och Daniels bröllop 2010. Kul när effekter som volanger eller tyll skapar lite mer liv åt klänningarna!

Mathilde av Belgien på festkonserten kvällen innan Victorias bröllop.
Mathilde av Belgien på festkonserten kvällen innan Victorias bröllop.

Kronprinsessan Victorias Hollywood-blåsa på röda mattan

Kvällen före Victoria och Daniels bröllop hölls en festkonsert på Stockholms konserthus. En gåva från riksdagen, som gav konserthuset uppdraget att arrangera den officiella festkonserten för det blivande brudparet. Victoria bar en riktigt glamourös klänning med tungt fall. Den enaxlade klänningen fylld av pärlor och andas verkligen old Hollywood. Detta kan vara en av de tjusigaste klänningar som Victoria någonsin burit. Håller ni med? Vi låter helt enkelt bilderna tala för sig själva!

Annons
Victorias vackra rosa klänning på Louise (fd. Gottlieb) Thotts bröllop 2018.
Victoria gör storartad entré till festkonserten kvällen innan paret blev äkta makar.

Galaklänningen är skapad av en av Victorias favoritdesigners Elie Saab. Hon har flera gånger tidigare burit den libanesiska designerns klänningar, som är oerhört duktig på haute couture-klänningar. Blåsan har ett litet släp som ger ett riktigt dramatiskt intryck. Nyansen är svagt rosa och nyansen klär kronprinsessan som handen i handsken.

Kvällen innan Victoria och Daneils bröllop.
Kvällen innan Victoria och Daniels bröllop.

Påkostad aftonklänning

Här syns det hur välarbetad klänningen är. Det är nästan släpet och hela dess tyngd som gör hela klänningen! Här vinkar den blivande drottningen kungligt till alla som kommit för att se kungafamiljen göra entré. Visst ser de ut som ett riktigt filmstjärnepar? Klick, klick från alla paparazziz i folkhavet.

Annons
Den vackra klänningens dramatiska tyngd.
Den vackra klänningens dramatiska tyngd.

Silvias rosa nobelklänning

Drottningen klär verkligen i rosa. Här är hon på nobelfesten 2003.

Silvia 2003.
Silvia 2003.
Silvia i vacker rosa klänning.
Silvia i vacker rosa klänning.
Annons

Läs mer:

Foto: TT

Annons