Klart: Artisterna som uppträder på Victoriadagen – så firar familjen

Här är artisterna som firar kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag!

Slå på ljud

Nu får vi äntligen veta vilka artister som uppträder på Victoriadagen den 14 juli!

Victoriakonserten, som är en hyllning till kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag äger i år rum inför en begränsad publik på Borgholms slott på Öland. Konserten sänds dessutom i SVT.

– Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott, har hovet sagt i ett pressmeddelande.

Svensk damtidning har tidigare kunnat berätta att de från kungafamiljen som kommer att närvara på firandet i år, likt förra året, är kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Dessutom gör även kungen och drottning Silvia dem sällskap, liksom prinsessan Madeleine och Chris O'Neill!

Benjamin Ingrosso är en av artisterna som uppträder på Victoriakonserten.

Karin Törnblom/TT

Artisterna som uppträder på Victoriakonserten

Och i år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden från Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Mando Diao, Smith & Thell, Moonica Mac och Sofia Jannok. Musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen.

– Det känns väldigt inspirerande att kunna presentera ett så starkt uppställ av artister i år när vi har äran att välkomna tillbaka såväl kungafamiljen som några hundra personer i publiken. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

Victoriakonserten äger rum inför en begränsad publik på Borgholms slott och sänds i SVT1 och SVT Play onsdag 14 juli kl 21:00. Programledare är Yvette Hermundstad, och Victoriapriset delas ut till Nils van der Poel.

LÄS MER: Hovets besked om Victoriadagen – här är familjemedlemmarna som samlas på Öland

LÄS MER: Därför säger Victoria nej – beslutet inför sommaren med familjen på Solliden

LÄS MER: Estelles klänning på Victoriadagen – här är prislappen