Kriget mellan Meghan och Kate – Kate i tårar

Meghan Markle Kate

Det var ett simpelt bråk om strumpbyxor som öppnade avgrunden mellan Meghan och Kate. Och det slutade i tårar – för Kate.
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
Slå på ljud

Dålig personkemi? Kulturkrock? Ja, det är nog bara förnamnet. Den avgrundsdjupa sprickan mellan Meghan och hennes svägerska Kate är känd sedan länge, men uppgifterna om den konfrontation som uppstod under repetitionen inför Meghans och Harrys direktsända jättebröllop fick ända hela världen att höja på ögonbrynen.

Detta var ju något helt annat än den enade bild som det brittiska kungahuset så gärna ville visa upp.

LÄS MER: Sensationell attack mot Meghan – inifrån hovet: ”Hon är en mobbare!”

Det var det brittiska societetsmagasinet Tatler som stod för avslöjandet att Meghan och Kate hade rykt ihop under klädprovningen. Kates dotter Charlotte, då tre år, skulle vara en av de sex näbbarna, och det var då som det skar sig totalt.

Sanningen om bråket mellan Meghan och Kate

Hertiginnan Kate Meghan Markle

Iskallt mellan Meghan och Kate.

Korrekta Kate höll på det kungliga protokollet och påpekade att näbbarna borde ha tunna tights vid vigseln, men bruden Meghan sa tvärnej: De skulle vara barbenta. En bagatell kan man tycka, som dock urartade och slutade med att Kate började gråta.

Ansedda brittiska tidningen The Telegraph stödjer Tatlers uppgifter: Redan i november 2018, ett halvår efter bröllopet, fick redaktionen information om incidenten från två av varandra oboeroende källor.

Allt detta blev en stor snackis, och de brittiska medierna döpte blixtsnabbt om hela konflikten till Tightsgate.

Det var nog för övrigt mycket nerver i gungning inför det där bröllopet, för nu rapporterar brittiska medier också om en annan incident – prins Harry ska ha skrikit åt en av drottningens närmaste medarbetare, hennes högt respekterade kammarjungfru och stylist Angela Kelly.

Drottning Elizabeths stylist Angela Kelly

Angela Kelly är en av de medarbetare som står drottningen närmast.

Först rapporterades detta lite med glimten i ögat, det vet ju alla hur stissiga blivande brudar kan vara. Men vartefter tiden gick och fler och fler uppgifter kom fram om den djupfrysta relationen mellan The Fab Four – Kate, William, Meghan och Harry – så stod det klart att detta nog var allvarligare än så. Och nu, efter alla utspel i dagarna, är det ju ingen som tvivlar längre.

Prins William Kate Meghan Markle Prins Harry The Fab Four

Sista bilden på The Fab Four.

LÄS MER: Avslöjade! Det tysta kriget mellan Meghan och Kate

LÄS MER: Sprickan mellan Meghan och Kate – nu syns den tydligt

LÄS MER: Meghan och Kate i jättebråk – om ett par tights

Foto: TT.