Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kris för kungafamiljen – prinsen stäms efter sexskandalen

10 aug, 2021, 13:00 
Brittiska kungafamiljen
Familjemedlemmen stäms – för sexbrott. Nu har drottning Elizabeth fått en ny svår kris att tackla.
Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahusetBrand logo
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Hon är 95 år, har nyss blivit änka och axlar ansvaret för hela den brittiska monarkin. Och nu ska hon tackla en stämning för sexbrott ovanpå det. Drottning Elizabeth kunde fått en bättre start på sin ledighet i Skottland.

Drottning Elizabeth rosa outfit
Drottning Elizabeth fotograferad vid ankomsten till Skottland i går.

Det är älsklingssonen prins Andrew, 61, som är i stenhårt blåsväder igen. Och det handlar ännu en gång om sexbrottshärvan kring den dömde pedofilen Jeffrey Epstein, som tog sitt liv i fängelset: Han hittades hängd i sin cell i New York för exakt på dagen två år sedan.

Dessförinnan hade han varit spindeln i nätet i en stor traffickinghärva och det är i denna som prins Andrew också ska ha figurerat – i alla fall enligt den nu 38-åriga Virginia Roberts Giuffre, en av de kvinnor som uppger sig ha blivit utsatta.

Prins Andrew Virginia Roberts Giuffre Ghislaine Maxwell
Prins Andrew fotograferad med Virginia Roberts och Ghislaine Maxwell. Ett möte som han säger att han inte har något minne av.

Enligt stämningen ”lånade Jeffrey Epstein ut” den då 17-åriga Victoria Roberts för sexuella ändamål. Detta ska ha inträffat 2001, i Jeffrey Epsteins New York-våning, i den medåtalade Ghislaine Maxwells hem i London och på Epsteins privata ö Little St James Island i Karibien där prins Andrew enligt Victoria Roberts ska ha deltagit i en sexorgie med nio unga kvinnor.

Annons

Enligt stämningen ska hon ha gått med på att ha sex med prins Andrew vid tre tillfällen eftersom hon fruktade för sitt liv.

– Prins Andrews utnyttjade ett barn som han visste var offer för sex-trafficking, säger Virginia Roberts, som numera bor i Australien, i ett uttalande i samband med sin stämningsansökan.

– Jag håller honom ansvarig för vad han gjorde mot mig. De mäktiga och de rika måste hållas ansvariga för sina handlingar.

– Men detta var inte något enkelt beslut. För mig som mamma och hustru kommer familjen först. Jag inser att detta kommer göra mig till måltavla för prins Andrew och hans gelikar.

Sexanklagelserna mot prins Andrew – förnekar bestämt

Prins Andrew har hela tiden kategoriskt tillbakavisat alla anklagelser, och och det brittiska hovet gick tidigare ut med ett uttalande där man uppgav att dessa var helt utan grund och att prins Andrew inte haft någon sexuell kontakt eller relation med Virginia Roberts.

Prins Andrew Drottning Elizabeth Jeffrey Epstein Sexskandal
Drottning Elizabeth tvingas återigen hantera skandaluppgifterna kring sonen Andrew.

För prins Andrews del kommer stämningen – oavsett utfallet – att få tuffa konsekvenser. Brittiska medier uppger att han aldrig mer kommer att kunna sätta sin fot i USA, av rädsla för att dras inför rätta.

Foto: TT.

Annons