Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprins Haakon 50 år! – så kommer familjen att fira

20 jul, 2023, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Mette-Marit och Haakon
Haakon och Mette-Marit fyller båda 50 år i år. Foto: tt

Kronprins Haakon fyller 50 år idag!

Annons

Hipp hipp hurra på kronprins Haakons 50-årsdag! Idag är en stor dag för det norska kungahuset då kronprins Haakon fyller 50 år. Vilket är något som verkligen ska firas!

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Både kronprinsen och kronprinsessan Mette-Marit är jubilarer i år då de båda fyller 50, vilket ska firas ordentligt. Den 25 augusti kommer firandet att gå av stapeln, samma dag som paret firar sin bröllopsdag.

Så kommer de fira

Men idag är det bara Haakons dag och under veckan la kungahuset upp en ny födelsedagsbild på kronprinsen. I samband med bilden avslöjade Haakon i en intervju med NTB, att kungafamiljen inte är särkilt olika andra familjer när det kommer till födelsedagar.

– Det är nog ganska likt de flesta andra skulle jag tro. Vi brukar väcka personen vars födelsedag det är. Sedan gör vi gärna lite frukost, och vi brukar baka en brownie och sätta några ljus på. Vi sjunger födelsedagssången och tar med lite presenter. Och så vill vi gärna ha en födelsedagsfest på kvällen med några till från familjen och vännerna, sa kronprinsen till NTB.

Annons

Kronprins Haakon - "The Body"

Se och hör Norges kungliga expert Carolina Vagle tror även att kronprinsen har lite aktiviteter inplanerade på sin födelsedag. Kronprinsen tycker nämligen det är väldigt viktigt att röra på sig och han älskar att träna.

Inom familjen kallar dem honom nämligen för "The Body" på grund av hans intresse för träningen. Trots att det är hans födelsedag så blir det nog ingen vilodag för Haakon, Carolina tror nog att han hinner klämma in ett träningspass.

– Jag gissar förresten att jubilaren gör ett träningspass under dagen. Antingen en joggingtur eller något vattenbaserat, säger Carolina till Se och Hör Norge.

Men efter träningspasset kan kronprinsen slappna av och under kvällen blir det ett privat firande för honom. Både familj och vänner är inbjudna och vi tror det kommer bli en härlig fest för 50 års jubilaren. Nu kan han även se fram emot Mette-Marits födelsedag och deras gemensamma fest den 25 augusti.

Annons