Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprins Haakon avslöjar hemliga skadan – kunde gått riktigt illa!

13 aug, 2023, 21:10 
Felicia Plåt
Haakon
Kronprins Haakon firade sin 50 årsdag den 20 juli. Foto: TT

Ibland kan det gå snett när man idrottar.

Annons

Kronprins Haakon är känd för att vara en riktigt äventyrlig och sportig kunglighet. Han älskar att vara aktiv och röra på sig, vilket han har sett till att göra så mycket som möjligt när han har tid.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Haakons sportiga livsstil

Det har både sina för och nackdelar att testa på olika sporter. Det är väldigt roligt och bra för kroppen, men det finns även en risk att man skadar sig, vilket Haakon har fått känna på under åren. Han har bland annat brutit en tand under en fallskärmskurs då han landade lite väl hårt på marken.

Nu har han även avslöjat en skada som han aldrig har berättat om tidigare i media, skriver norska Se och Hör. Det var i en intervju med norska Aftenposten som Haakon kunde berätta om skadan.

Annons

Skadan han inte berättat om tidigare

Haakon har nämligen ett stort intresse för att surfa vilket han har gjort under flera år. Men nu avslöjar han att intresset hade kunnat kosta honom livet, då han var med om en olycka under en surfing-resa, 2018.

Repet som sitter fast i brädan och foten hade fastnat, så kronprinsen slängdes med under vågorna och han har beskrivit det som att vara i "en tvättmaskin". Under den obehagliga turen släppte tillslut repet men brädan slog istället i kronprinsens huvud.

Detta ledde till att han började blöda i ena örat och han hade spräckt trumhinnan, vilket i sin tur ledde till att han inte fick surfa på ett tag och hörselproblem.

Fick ta hjälp av rådgivaren

Hörseln blev så pass dålig att han fick ta hjälp av sin rådgivare under ett tal för FN-församlingen några veckor efter olyckan. Han kunde inte avgöra om han skulle prata högre eller lägre och fick förlita sig på sin rådgivare.

Som tur är så verkar skadan inte ha gett bestående men och förhoppningsvis har Haakon fått tillbaka hörseln idag.

Annons