Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprins Haakons oro inför att fylla 50 år - stora förändringen han inte vill ska hända

19 jul, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Kronprins Haakon
Kronprins Haakon fyller 50 år imorgon! Foto: TT

Kronprins Haakon fyller 50 år på torsdag.

Annons

Att fylla år är alltid lite pirrigt. Att ligga och vänta på att familjen sjunger på morgonen och bli uppvaktad hela dagen. Det är lite extra stort att fylla jämnt, vilket kronprins Haakon av Norge gör på torsdag. Han fyller nämligen 50 år!

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Haakons tankar om att blir kung

Det var alltså 50 år sedan Norges blivande kung föddes, och i en intervju med norska tidningen NBT berättar kronprins Haakon om tankarna angående att fylla 50 och att bli kung.

Han berättar att han ser fram emot de 50 kommande åren och hoppas att de ska bli lika bra som de som varit. Han ser även fram emot att bli kung men menar att han har stora skor att fylla efter sin far kung Harald.

Men att bli kung tror han inte kommer förändra hans vardag särkilt mycket. Utan det är en annan grej han tar upp som han ser som grejen som kommer bli den riktigt stora förändringen för honom och familjen.

Annons

Haakon har nämligen två barn tillsammans med Mette-Marit, Ingrid-Alexandra och Sverre Magnus, och ett bonusbarn Marius Borg Høiby. Familjen spenderar väldigt mycket tid tillsammans och är vana vid att bo ihop.

Stora förändringen för Haakon

Men barnen börjar bli vuxna vilket leder till att de börjar leva sina egna liv, och det är en detalj som Haakon tycker är lite extra jobbigt med det.

– Den stora skillnaden kommer nog när barnen flyttar hemifrån, säger han till tidningen.

Kronprins Haakon
Haakon och familjen spenderar mycket tid ihop.

Marius flyttade från slottet Skaugum för några år sedan och nyligen tog Ingrid-Alexandra examen och ska i början av 2024 gå in i militären. Det är en del förändringar som sker i familjen när barnen ska testa sina vingar. Sonen Sverre Magnus börjar däremot första året på gymnasiet och har några år kvar innan han flyger ur boet.

– Vi är vana vid att ha en sådan ungdomsgård här, där det är fullt av unga människor, som hänger och tittar på film eller äter pizza. Vi tycker att det är riktigt skönt att ha mycket liv, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det blir en förändring när sista barnet sedan flyttar ut.

Det är inte så konstigt att Haakon tycker att det kommer bli en stor förändring när alla barnen har flyttat ut. Det gör nog alla föräldrar men som tur är så är de bara ett samtal bort.

Annons