Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsens festkväll – fick avgöra allt!

03 aug, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Kronprins Frederik
Kronprinsen gick på festival i onsdags. Foto: TT

Kronprins Frederik var riktigt nöjd på festival i onsdags.

Annons

Under de senaste dagarna har Danmark gungat. Flera danskar har nämligen tagit sig till bokskogen i Skanderborg för att uppleva lite härlig musik och stämning. Det är den kända festivalen Smukfesten som har dragit igång och bjuder på flera kända artister.

Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Kronprinsen fick avgöra tävlingen

Festivalen är väldigt populär bland danskarna och det är flera som har vallfärdat dig för att uppleva musiken, även en kunglighet har varit på besök för samma anledning. Ingen mindre än kronprins Frederik var på plats.

Billdebladet rapporterar om att kronprinsen var på Smukfesten under onsdagen och att han hade med sig flera god vänner och njöt av underhållningen med en öl i handen.

Han var på plats för att lyssna på ett av sina favoritband Hugorm, med hans favoritsångare Simon Kvamm, som spelade på bokscenen.

Annons

Kronprinsen var på festivalen även under 2018 och lyssnade på favoritartisten. Då fick han dock gå upp på scenen och avgöra en liten tävling. Artisten ville veta vilken del av publiken som sjöng en del av sin låt bäst, och då fick prinsen hjälpa honom att avgöra tävlingen.

Prinsarnas lycka

Det är flera kungligheter som gillar att gå på festival och konserten. För bara en vecka sedan kunde vi se en stor del av den svenska kungafamiljen lyssna på barnens idoler Theoz och Dolly Style.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine hade tagit med sina barn till Solliden Sessions på Öland för att få lyssna på konserten. Inte nog med det, prins Alexander och prins Nicolas fick även träffa sin idol, Theoz.

Den unga artisten fick slå sig ner hos kungligheterna efter konserten och prinsarnas ögon tindrade verkligen när de fick chansen att prata med sin idol.

Prinsessan Leonore och prinsessan Adrianne var däremot mer taggade på att se Dolly Style. De dansade verkligen loss till deras dansanta låtar. Kvällen verkade bli riktig magisk för alla inblandade och de små prinsarna och prinsessorna fick uppleva en kväll de sent kommer att glömma.

Annons