Kronprinsessan Marys och kronprins Frederiks dröm krossades

kronprinsessan mary verbier

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary såg fram emot en lugn vår i Schweiz. Men nu har allting förändrats och de är tillbaka i Köpenhamn.
Slå på ljud

Det som skulle bli så fantastiskt förvandlades till rena mardrömmen för kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Efter årskiftet flyttade paret, och de fyra barnen, till Schweiz för att skapa sig ett nytt liv – långt bort från det kungliga strålkastarljuset. Äntligen skulle Frederik och Mary få njuta av sin älskade fjällstuga, som de varit ägare till i tio år men aldrig haft chans att utnyttja på det här sättet.

Frederik och Mary ville skapa sig en ny vardag i Schweiz

Den välrenommerade skolan Lemania-Verbier International School slog upp dörrarna för de kungliga barnen och Verbiers lyxiga skidbackar lockade på eftermiddagarna. Men flytten blev inte alls som familjemedlemmarna hade tänkt sig.

kronprins frederik kronprinsessan mary verbier

Det ljuva livet uppe på fjälltopparna varade inte länge för Frederik och Mary.

Bara två månader efter skolstart kallade drottning Margrethe nämligen hem sonen och de fyra barnbarnen. Anledningen? Coronavirusets otäcka utveckling.

LÄS MER: NYA DETALJER OM MARYS NYA LIV

Kronprins Frederiks olycka

– Med bakgrund av det skarpa läget i Danmark när det gäller hanteringen av det växande utbrottet av COVID-19 har kronprinsparet beslutat att familjen reser hem från Schweiz, säger danska hovets kommunikationschef Lene Balleby.

Frederik ser i övrigt pigg ut efter sin operation.

Kronprinsen skadade sig i skibacken.

Och så mycket skidåkning blev det inte heller. Åtminstone inte för kronprinsen. I mitten av februari meddelade det danska hovet att Frederik hade rest hem till Köpenhamn för att opereras för en skidolycka.

“Kronprins Frederik åkte skidor och ådrog sig en mindre skada i vänster axel”, berättade kungahusets pressmeddelande.

Operationen var lyckad men Frederik fick förstås pausa skidåkandet efter sin olycka.

Coronaviruset komplicerar många människors tillvaro. Drottning Margrethe fyller 80 år den 16 april och befinner sig därför i en riskgrupp. Hovet har rensat hennes kalender från kommande uppdrag, nu när läget är så ovisst, och Frederik behöver därför vara på plats i Danmark för att stötta sin mamma – och lugna danskarna i den rådande krisen.

Foto: TT