Kronprinsessan Mette-Marit akut till sjukhus

Kronprinsessan Mette-Marit akut till sjukhus

Kronprinsessan Mette-Marit fick föras akut till sjukhus efter en skidolycka. Enligt Se og hör led prinsessan av våldsamma smärtor.

Videon kunde inte hittas

Kronprinsessan Mette-Marit var i de norska fjällen när olyckan var framme. Se og hör rapporterar att vurpan ägde rum när 47-åringen åkte skidor i Uvdal, där hon och kronprins Haakon har en stuga.

Olyckan inträffade 21 december. Prinsessan Ingrid Alexandra var vid sin mammas sida, och deras skidor ska på något sätt ha hakat i varandra. Resultatet blev ett olyckligt fall för Mette-Marits del.

Kronprinsessan Mette-Marit akut till sjukhus

Kronprinsessan kände av våldsamma smärtor och fick åka akut till sjukhus. Väl där kunde man konstatera ett benbrott. Mette-Marits svanskota var bruten – och hon fick tillbringa en natt på sjukhuset.

Enligt Se og hör fick olyckan direkta konsekvenser för Mette-Marits julfirande.

"Att bryta svanskotan gör riktigt ont och julen blev därför av det lugna slaget för kronprinsessan – även om hon var värdinna på julafton", skriver Se og hör.

Mette-Marit fanns alltså plats plats när kungafamiljen firade jul ihop på Skaugum. Där var också kungaparet, kung Harald och drottning Sonja, och Haakons syster, prinsessan Märtha Louise, och hennes tre döttrar.

Den ursprungliga planen var att resa tillbaka till Uvdal för mer skidåkning. Men efter olyckan valde familjen att stanna kvar på Skaugum.

Mette-Marit är sjuk sedan tidigare

Kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit fick föras akut till sjukhus.

Mette-Marits hälsa är annars ett ständigt orosmoment i Norge.

Det var i oktober 2018 som vi fick beskedet från det norska hovet. Kronprinsessan Mette-Marit hade då själv precis fått höra att hon lider av en kronisk åkomma: en ovanlig variant av sjukdomen lungfibros.

– Jag har haft hälsoproblem i flera år och nu vet vi mer om vad det handlar om, sa Mette-Marit då.

– Mitt hälsotillstånd gör att min arbetskapacitet kommer att variera.

Lungfibros innebär att vävnaden kring luftrören och lungblåsorna omvandlas till stel ärrvävnad. Den drabbade får svårare och svårare att andas och tvingas i många fall till en lungtransplantation.

– Kronprinsessan Mette-Marits hälsoproblem är väldigt allvarliga, har Anders Johan Stavseng, hovreporter på norska Se og Hör, berättat för Svensk Damtidning.

– Mette-Merit är nog mycket sjukare än hon ger uttryck för. Norrmännen är väldigt bekymrade för henne och Haakon.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus