Kronprinsessan Victoria börjar plötsligt dansa – charmar alla

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria börjar plötsligt dansa – och folk kan inte tro sina ögon.
Kronprinsessan Victoria flossar
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria är aldrig främmande för att bjuda på sig själv. Och när hon hör musik, då är det som att det spritter till i kroppen på henne.

Vi har sett henne dansa vid flertalet tillfällen – och hon verkar ha något av en favoritdans.

Kronprinsessan Victoria dansar – charmar alla

Vi pratar om flossen. Första gången vi såg Victoria flossa var när hon och prins Daniel släppte loss till David Guettas hit “Like I do” under ett Generation Pep-uppdrag på Karolinska Institutet.

Andra gången var när hon besökte Vemdalens skola i Härjedalen. Då ställde hon sig på skolgården med 20 mellanstadieelever och körde flossen igen.

Kanske är det Estelle som lärt henne? Prinsessan har tränat showdans på Anneli Alhankos dansskola Base23 på Östermalm i flera terminer. Kanske har Victoria fått några privatlektion hemma på Haga?

Skiljer sig från sin pappa

Flossen är en väldigt speciell dans. Du ska ha raka armar och knutna nävar. Och sedan ska du svänga armarna från sida till sida, omväxlande bakom och framför kroppen, samtidigt som du svänger höfterna från sida till sida i motsatt riktning. Att det kallas just för flossa beror på att dansen fått sitt namn efter tandtråd – floss på engelska.

Kronprinsessan Victoria har som sagt dansat framför kamerorna fler gånger än man kan räkna. Där skiljer hon sig från sin pappa, kungen. Han är betydligt mer formell i offentligheten.

Det var något han pratade om i en intervju med magasinet Chef.

– Hon är ung och har en möjlighet att vara precis som hon är själv. Det är väl så ens ledarstil formas, utifrån ens personlighet. Jag är reserverad. Kronprinsessan är mer öppen. Så är det bara, säger kungen i intervjun.

LÄS MER: Silvia har valt sida – så är relationen till svärsönerna egentligen

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas