Kronprinsessan Victoria i Antikrundan – se filmklippet

15 jan, 2019, 12:01 
https://image.svenskdam.se/bild-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471672&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Margareta
Kronprinsessan Victoria brukar hyllas för sin folklighet. Nu medverkar hon i det folkligaste programmet av dem alla – Antikrundan!
Annons

Ett program på SVT är mer folkligt än alla andra. Antikrundan. Mängder av människor bänkar sig i sofforna varje vecka när säsongen för året drar igång, taggade för att få se antikexperterna värdera allt från loppisfynd till arvegods.

Och i år, när programmet firar 30, startar säsongen på ett alldeles speciellt sätt.

Nämligen med ett gästspel från självaste kronprinsessan Victoria!

Kronprinsessan deltar nämligen i säsongens andra program, i samband med att Antikrundan spelades in i Hagaparken under förra året. Men ingen får vara med i Antikrundan utan att ha med sig något att värdera, inte ens en kunglighet. Kronprinsessan Victoria tog därför med sig två gåvor som betyder extra mycket för henne.

Victorias gåva värderas

Hon möter däremot inte upp experterna Knut Knutsson och Rickard Thunér efter timmar i den ringlande kön, utan i Gustav III paviljong, ett stenkast från hennes hem Haga slott. Och det är en nervös Knut Knutsson vi får se i rutan. När trion möts blir stämningen däremot avslappnad och härlig.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Tittar kronprinsessan med familj på Antikrundan? startar expert Richard med att fråga. Och Victorias svar överraskar experterna.

– Jajamensan det gör jag! Jag tycker att det är ett otroligt härligt program och man lär sig ju alltid massor, svarar Victoria snabbt och skrattande.

Hon får även frågan om vilken expert som är hennes favorit.

– Jag låter det vara osagt, bara för stämningens skull, skämtar hon.

Kronprinsessan Victoria träffar Rickard Thunér och Knut Knutsson i tv-programmet Antikrundan.
Kronprinsessan Victoria träffar Rickard Thunér och Knut Knutsson i tv-programmet Antikrundan.

I klippet får vi se kronprinsessan Victoria visa upp en alldeles speciell gåva. En silverdosa hon fick från drottning Ingrid av Danmark under sin 18-årsdag. Silverdosan hade Ingrid i sin tur fått som gåva från prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla efter att hon hjälpt dem att inreda Haga slott. Ingraverat i locket står texten “Till Ingrid från Bylla och Edmund.”

Annons

Kunglig cirkel sluten

Då, när Victoria var 18 år och fick gåvan, visste ju ingen att just Victoria skulle flytta in på Haga slott en gång i framtiden. Men nu, när vi vet att så blev fallet, har en vacker historisk cirkel slutits.

Kronprinsessans fina historia berör tydligt de båda experterna Knut och Rickard, som försiktigt tar dosan för att titta närmare på den.

Se en del från Victorias medverkan i Antikrundan här!

Kronprinsessan Victoria i Antikrundan
Kronprinsessan Victoria i Antikrundan

Foto SVT

Läs mer

Annons
I annonssamarbete med Dermarome