Victoria på årets första uppdrag – se bilderna!

Victoria i Sälen.
Söndagen den 13 januari rivstartade kronprinsessan det nya året med ett uppdrag i Sälen.
Annons

Efter en underbar julledighet i Trysil, Norge, är kronprinsessan äntligen tillbaka på jobbet. I helgen anlände hon och pappa kungen till Högfjällshotellet i Sälen för att närvara vid Folk och Försvars rikskonferens. Syftet med konferensen är att sprida aktuell information om säkerhetspolitik och försvar. Varje år samlas därför politiker, representanter för fackliga organisationer, näringsliv och myndigheter för att under en tre dagars period diskutera världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Annons

Victoria välkomnades av organisationens ordförande Göran Arrius och generalsekreterare Maud Holma von Heijne.

Victoria i blå dunjacka och svarta jeans.

Strax efter lunch var det dags för dagens första seminarium. Kronprinsessan hade bytt om till en dubbelknäppt kavaj och svarta kostymbyxor. Hon lyssnade intresserat när försvarsminister Peter Hultqvist och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson diskuterade försvarssamarbeten, EU, Sveriges relationer med Kina och USA samt utrikespolitik.

Kungen och kronprinsessan på Folk och Försvars rikskonferens.

Till kvällen svidade Victoria återigen om till en ny outfit. Denna gång till en prickig blus, svart jacka och silverörhängen. Middagen hölls i Högfjällshotellet där kronprinsessan och kung Carl Gustaf övernattade.

Victoria och kungen i Sälen.

Idag fortsätter konferensen och fokuset kommer att ligga på militärt och civilt försvar. Klockan 12.30 startar måndagens första programpunkt. Då intar våra nordiska försvarsministrar scenen. Hela konferensen kommer att sändas live på Folk och Försvars hemsida. Klicka här för att se den. Schemat pågår ända fram till ikväll. Därefter reser far och dotter hem till Stockholm igen. Och hemma på Haga slott väntar förväntansfulla Estelle och Oscar som äntligen ska få lite mamma-mysa.

Nästa gång vi får se kronprinsessan på officiellt uppdrag är på nu på onsdag. Då ska hon besöka Helsingborg för att ta del av stadens arbete med hållbarhet, miljö och klimatomställning. Svensk Damtidning kommer naturligtvis att vara på plats, följ oss då på svenskdam.se och våra sociala medier!

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Victoria på årets första uppdrag – se bilderna!”

 1. m skriver: 14 januari, 2019

  Oj vilket glow.


 2. Bror skriver: 14 januari, 2019

  En kul grej hände på väg till fronten…


 3. gneta skriver: 14 januari, 2019

  Nej, vad jag kan se av bilderna bytte hon inte om, mer än kanske på fötterna. För man kan se den blå kavajen under hennes tjocka vinterjacka.


  1. Serena MacDowell skriver: 14 januari, 2019

   Jag tittade en gang till pa bilderna & visst har du ratt, Gneta! Bade den bla kavajen & den svarta toppen syns.


 4. Dorte skriver: 14 januari, 2019

  Rivstarta? Efter så lång en ledighet?


 5. Gittan P. Jönsson skriver: 14 januari, 2019

  Både prins Daniel och kronprinsessan Victoria är redan i arbete. Deras relativt korta semester var icke på något sätt lyxigt. Skidåkning i Norge med barnen, det kan vi väl unna detta fina Par.


 6. Ingrid skriver: 14 januari, 2019

  Alla uppdrag är så “roliga ”
  tycker Victoria!


 7. Anna Andersson skriver: 14 januari, 2019

  Victoria besökte livgardet förra veckan så hon tjuvstartade sina uppdrag i år😉


 8. Kristiina från Turku skriver: 14 januari, 2019

  Första uppdrag? Minns ni inte, att Victoria besökte Livgardet den 9 januari. Och hon besökte Skattkammaren på Kungliga Slottet med Prinsessan Estelle en 8 januari.


 9. Mona skriver: 14 januari, 2019

  Viktoria och Daniel har inte varit lediga mer än de flesta svenskar under jul och nyår.
  Att de inte syns offentligt betyder inte ledighet.De jobbar säkert med olika förberedelser inför de uppdrag de har efter ledigheten.
  Min man var ledig 14 dagar.Verksamheten gick på sparlåga under helgerna.


 10. caterine skriver: 14 januari, 2019

  Redan i arbete? Några möten och sammankomster på några timmar, klädbyte, middag? Och om de inte hade varit där, vad hade det inneburit?


 11. Ingrid skriver: 15 januari, 2019

  Tre veckors ledighet och därefter några studiebesök är inte fy skam!


 12. caterine skriver: 17 januari, 2019

  Ja du Mona vad de har jobbigt med alla förberedelser, smink, frisör, läsa på, välja kläder. Kanske man kunde spara mycket på frisör, hovdamer, sminkörer när du framhåller att de gör så mycket själv?.


 13. MarieS skriver: 17 januari, 2019

  Tror knappast att den typ av ”sparande” som caterine nämner skulle göra varken till eller ifrån. Smink frisör och kläder kanske är en och samma person som hjälper till med till vardags. ”Läsa på” det gör man ju själv när och där det behövs.


 14. Daga skriver: 18 januari, 2019

  Kära G P Jönsson.Håller med att visst ska vi låta och unna detta natursökande par åka skidor i det vackra Trysil.Där lärde jag mig och barnen åka slalom i Bamsebacken några rosiga år på 70 80 talet. Vi hyrde en stuga på Björnveien,där bland höga fjäll och drivor av vit ren snö.Fina minnen. Daga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar