Kronprinsessan Victoria i möte med skandalman på Spy Bar – nu berättar han

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria stötte på en av Sveriges största skandalmän under en utekväll på Stureplan.

Kronprinsessan Victoria och Stig Larsson. Egentligen är det svårt att föreställa sig två mer olika personer.

Stig Larsson är en person som ofta bjudit in till kontrovers. Han har en vass, ocensurerad tunga – och hans uttalanden har inte sällan lett till skandalrubriker.

Kronprinsessan Victoria i möte med Stig Larsson

Stig Larsson

Ingen ställer till med skandaler som Stig Larsson.

Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Att Victoria och Stig skulle mötas i trevligt samspråk är ganska oväntat, men det har skett. Det berättar Stig själv om i sina memoarer, När det känns att det håller på ta slut.

I den skildrar Stig en kväll på 1990-talet när han plötsligt, enligt egen utsago, kände på sig att kronprinsessan var på Spy Bar. Hans vänner skakar på huvudet men låter sig dras med till det okända utestället. Och där väntar mycket riktigt Victoria, stående med sin dåvarande pojkvän Svante Tegnér vid baren.

"Någon av dem ställde sig och klappade åt dem som redan satt där så att de skulle ha vett att resa på sig. Och plötsligt en massa aktivitet, kortklippta killar med hörsnäckor. Jag minns inte om det var jag eller någon av de andra som först såg Victoria stående vid baren. Vi satte oss. Jag för en gångs skull i kostym, omgiven av dessa kraftigt byggda unga män", skriver Stig Larsson i När det känns att det håller på ta slut.

"Mannen i Victorias sällskap, som jag ska identifiera som Svante Tegnér, kommer fram till mig och frågar om det inte är jag som är Stig Larsson."

"Pappa har förbjudit min mamma"

Vid den här tidpunkten hade Stig nyligen släppt sin fjärde roman, Komedin I. Den höjde på en del ögonbryn, på grund av sitt ekivoka innehåll. Tydligen låg den i Victorias läshög.

"Efter lite småprat ber jag honom presentera mig för sin väninna. När då Victoria berättar för mig att Svante har försökt få henne att läsa Komedin I, tittar jag på henne och säger: 'Näe'", skriver Stig.

"'Det är så här att min pappa har förbjudit min mamma att läsa den. Så det är kanske inte så lämpligt att du läser den heller."

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag

LÄS MER: Bakom kulisserna – så firar kungafamiljen jul