Kronprinsessan Victoria – och påskdrömmen som sprack

Den här påskhelgen blir inte som den brukar – för någon. Och för kronprinsessan Victoria kommer det bli en svidande saknad.

Hon kan inte åka till Solliden. Och inte till trygga svärmor och svärfar i Ockelbo. Nej den här påsken blir inte som den brukar.

Inte för kronprinsessan Victoria – inte för någon.

Och det är förstås coronaläget som stoppar Victoria från att möta våren på Öland. Hennes och prins Daniels fina hus kommer att få stå tomt.

Villa Skönvik på Solliden slott.

Kronprinsessfamiljens Villa Skönvik på Solliden.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta: ”Det är svåra tider nu”

Som Svensk Dam kunde avslöja väljer hon – precis som kungaparet – att lyssna på Folkhälsomyndighetens skarpa råd och stanna hemma på Haga med familjen.

– Kungen och drottningen stannar på Stenhammar och kronprinsessparet på Haga i påsk. Det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Men det är klart att det svider – som hos alla andra som får lov att välja bort resan till fjällen eller dagarna i stugan.

Kronprinsessan Victoria firar påsk hemma.

Det blir hemmapåsk för Victoria i år.

Men Victoria kan ju alltid drömma sig tillbaka till den där vårdagen för två år sedan när hon gick sin landskapsvandring på Öland, från Seby läge till Ottenby. Och vill du också ha lite vårkänslor kan du följa hennes steg i filmen här:

Se kronprinsessan i vårsolen på Öland

Det här är Villa Skönvik:

Victorias och Daniels arkitektritade Ölandsdröm är på 328 kvadratmeter och ligger på Sollidens enorma ägor, drygt 100 meter från Kalmarsund.

Villa Skönvik.

Villa Skönvik.

LÄS MER: Bilden som väcker frågor om prins Daniel

Foto: TT, Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna.