Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Madeleines succé – chockerande uppgifterna om prinsessornas pengar

21 nov, 2022, 11:22 
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine skiljer sig från världens andra prinsessor – läs mer om kungligheternas ekonomiska succé!

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Kronprinsessan Victoria och hennes lillasyster prinsessan Madeleine har mindre anledning att vända på varje krona!

Victoria och Madeleine är nämligen två av världens rikaste prinsessor.

Till skillnad från oss andra kallas inte Victorias och Madeleines inkomst "lön".

Kungligheter får en del av apanaget. Apanaget är egentligen skattepengar som går till kungahuset och kungafamiljen.

Kungligheterna får pengar pågrund av de kungliga åtaganden de tar sig an. Kungliga åtaganden kan vara att resa till hertigdömen eller närvara vid olika galor eller events. Det är inte heller ovanligt att kungligheterna representerar Sverige utomlands genom statsbesök i andra länder.

Får "lön" genom apanaget

Kronprinsessan Victoria får en större del av apanaget än sina syskon Carl Philip och Madeleine. Kronprinsessparet har 4,5 miljoner att använda. Victoria utför många kungliga uppdrag, allt på grund av sin roll som kronprinsessa och framtida statschef.

Annons

Då prinsessan Madeleine byggt upp ett liv i USA är hon väldigt sällan med på kungliga uppdrag. Det gör också att hon inte längre får en omfattande del av apanaget. Hovet har förklarat hur Madeleines ekonomi fungerar på deras hemsida:

"De officiella åtaganden som Prinsessan Madeleine utför för Sverige, på uppdrag av Kungen, bekostas av anslaget (apanage). Övriga kostnader för Prinsessan Madeleines uppehälle i USA betalas med privata medel", skriver hovet.

Victoria och Madeleine – rikaste prinsessorna

De svenska prinsessornas ekonomiska siuationen är minst sagt glädjande. De privata tillgångarna ligger på en svindlande summa!

Det framkommer att prinsessorna tillhör en av de rikaste prinsessorna i hela världen. Victoria och Madeleine samsas om en hedrande fjärde plats på listan.

Prinsessornas ska båda ha en förmögenhet på 10 miljoner dollar vardera vilket i dagens läge blir drygt 100 miljoner svenska kronor, detta enligt Celebrity Networth.

Foto: TT

Annons