Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria på Stockholm Fashion Week – se looken här!

31 aug, 2021, 16:30 
Kronprinsessan Victoria

Coola kronprinsessan i sin powerkostym! Den perfekta looken inför mötet med återbruksdrottningarna.

Annons
6 gånger Victoria burit Silvias kläder!Brand logo
6 gånger Victoria burit Silvias kläder!

Stockholm Fashion Week har dragit i gång, tre dagar sprängfyllda med designers, kollektioner – och tankar kring hållbart mode. Kronprinsessan Victoria var som vanligt på plats, och just när det gäller modeuppdrag brukar hon ofta släppa ut håret eller sätta på sig något extra edgy.

Kronprinsessan Victoria tidigare i dag.

Den här gången var det dock en mycket sober Victoria, klädd i kostym, som klev ur hovstallsbilen i folkvimlet på Norrmalmstorg, mitt i centrala Stockholm: Sofistikerat beige från topp till tå. Och det fanns en viktig tanke bakom.

Annons
Plötsligt dök kronprinsessan upp på trottoaren! Till vänster Catarina Midby, chef för Svenska Moderådet.

Målet var det inslag under modeveckan som kallas Sustainable Fashion Hub, en mötesplats för allmänheten mitt i smeten, och mitt i det flådiga kvarter som kallas Bibliotekstan.

Där, på adressen Norrlandsgatan 6, kan alla under de närmaste tre dagarna få information och inspiration kring något så viktigt som hållbart mode. Och Victoria var alltså försten på plats.

Kronprinsessan Victoria Catarina Midby Svenska Moderådet Sustainable Fashion Hub
Kungligt återbruk! Kronprinsessan i byxdressen från Andiata som vi har sett flera gånger förr.

Kläderna är en del av Victorias yrkesroll och hon har sedan många år tillbaka en egen privat stylist – i hovkretsar kallad kammarjungfru: Tina Törnqvist hjälper kronprinsessan att strukturera garderoben och sätta samman olika outfits.

Annons

Sustainable Fashion Hub: Victoria lyfter hållbart mode

Själv är Victoria i frontlinjen när det gäller hållbarhetstanken, och varje gång hon dyker in i drottning Silvias garderob för att sedan steppa ut i något av sin mammas vintageplagg så blir det stort jubel. Förhoppningsvis får vi också se mer sånt i framtiden.

Just i dag fick kronprinsessan dessutom träffa ett gäng återbruksdrottningar, fyra unga kvinnliga modeentreprenörer som alla fokuserar på detta med cirkulärt mode – och hon fick säkert med sig ännu fler insikter hem om hur hållbarhetstanken ska kunna bli ”det nya normala”.

Kronprinsessan Victoria Johanna Norrman Re:Leased
Dagens besök hade fokus på återbruk av mode, det som kallas renting, swapping, remake, redesign och recycling. Här med Johanna Norrman från Re:Leased som hyr ut plagg från olika varumärken månadsvis.

Sustainable Fashion Hub finns på Norrlandsgatan 6 i Stockholm till och med torsdag 2 september. Öppet för alla mellan 10.00 och 18.00.

Foto: Christine Olsson/TT.

Annons