Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria reagerar direkt efter TV4:s Anders Pihlblads etikettsbrott

05 dec, 2023, 20:00 

Anders Pihlblad berättar om missen!

Annons

Anders Pihlblad är en riktig veteran på TV4, och en omtyckt sådan. Ett kvitto på hans populäritet kom tidigare i år när det stod klart att det är han som gör kanalens årliga dokumentär om kungafamiljen.

Under hela året har han följt kronprinsessan och resten av familjen på jobb, och kring jul får vi se resultatet. Men det finns en gång de bägge möts och det plötsligt blev lite fel...

Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”Brand logo
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”

Anders Pihlblads miss under mötet med kronprinsessan

Som tur är skedde missen inte i samband med årets inspelning, utan när både Anders och Victoria var betydligt yngre.

För Svensk Damtidning har Anders tidigare berättat om hur det gick till när han plötsligt stod öga mot öga med kronprinsessan:

– Jag skulle göra ett valreportage ifrån Europaparlamentet i Strasbourg, och vi var på taket för att få lite sköna bilder, jag och en fotograf. Grejen med hela reportaget är att jag har en t-shirt med en svensk flagga på, berättar han.

Annons

Och ja – hans klädsel kanske inte var helt lämplig att bära i Europaparlamentet:

– Det vill säga, jag är klädd helt fel, mot alla klädkoder i parlamentet! Men där står jag med min svenska flagga, och så ser vi ett gäng människor som kommer gående.

Anders Pihlblad om svårigheterna med att intervjua kungafamiljen

En av de människor som kom gående mot honom var just Victoria, som sin vana trogen hade ett leende på läpparna och roades av hans klädsel:

– Hon är ganska ung då, och så ser hon att där står jag, med en svensk flagga! Så hon går fram direkt och hälsar. Vi fick faktiskt en intervju dagen därpå!

I år har Anders varit väl förberedd för sina intervjuer med kungafamiljen – och välklädd. När Svensk Damtidning träffade Anders Pihlblad tidigare i höstas berättade han om det hedersamma uppdraget, och svårigheterna:

– Att göra hela programmet är ju en utmaning eftersom jag inte har gjort det här tidigare. Det är väldigt speciellt att följa kungahuset. De känner inte mig och jag känner inte dem. Jag kommer inte att känna dem heller, så är det ju. Den kontakten får man inte, berättar han.

– Men man märker att ju mer man har varit med, desto bättre blir intervjuerna. Och det är häftigt.

Anders Pihlblad intervjuar kronprinsessan Victoria
Snart får vi se resultatet!

Foto: TT

Annons