Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kronprinsessan Victorias beslut hemma på Haga – därför säger hon nej

27 jan, 2021, 20:02 
Kronprinsessan Victoria Haga slott
Haga slott är platsen där Victoria kan koppla av, och familjens privata zon. Så beslutet bakom bilderna avslöjar en hel del.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Brukar du ha videomöten? Och sitter du i så fall som fastspikad på samma ställe – varenda gång? Då har du verkligen något gemensamt med kronprinsessan Victoria, 43.

Hon videokonfererar alltid från det ovala bordet i paradmatsalen på Haga slott, och efter ett års pandemi har svenska folket fått se den från alla möjliga och omöjliga vinklar.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Haga
Te med mjölk och nötter i en skål. Så här ser det ut när kronprinsessparet har videomöte.

Samma upplägg har kronprinsessan också när hon håller sina tal – men då handlar det om den hisnande långa rumsfilen med fönster åt Brunnsviken. Den tar liksom aldrig slut, utan bara fortsätter i all oändlighet där bakom henne! Pardörr efter pardörr efter pardörr står öppen.

Annons
Kronprinsessan Victoria Haga slott
Dagens rykande färska hemma hos-bild från Haga: Kronprinsessan vid EU-projektet DUNC:s digitala konferens på temat hållbar turism.
Kronprinsessan Victoria Haga slott

I själva verket handlar den där ”oändligheten” om fem rum i fil, som alla har sin speciella accentfärg. Den blåa matsalen. Det gröna biblioteket. Och den röda Stora salongen. Sedan kommer ännu ett vardagsrum med en beige soffa och släktfoton på väggen. Samt längst ner hörnrummet, det som en gång i tiden var sängkammare. Okänt dock vad som ligger där i dag, de dörrarna är alltid stängda...

Annons
Interiör biblioteket Haga slott
Biblioteket.
Kronprinsessan Victoria Salongen Interiör Haga slott
Stora salongen.

Men varför står Victoria egentligen kvar på samma fläck, när hon har 42 rum att välja på? Ja, säkert av samma skäl som gör att många av oss kör våra videomöten från samma plats varje gång: Resten är privat.

Annons

Men den där rumsfilen ger ju också ett sådant vackert djup i bilderna – och så får fokus ligga på det som Victoria vill förmedla. Skulle hon stå mitt i vardagsrummet är det ju risk att vi börjar titta på hennes soffa i stället!

Kronprinsessan Victoria Haga slott
Ett tal till.

Och spana in snittblommorna på fönsterbrädan – de är alltid matchade mot Victorias outfit:

Kronprinsessan Victoria Haga slott

Kronprinsessan Victoria om att bo på Haga slott

Haga slott
Haga slott, ett kungligt hem med 217 år på nacken.

– För mig är det väldigt speciellt att familjen är tillbaka på Haga. Jag känner att det är ett varmt hus och det känns fint att det återigen är en familj som bor här.

Annons

– För mig är det som att cirkeln är sluten och jag har kommit närmare min farmor och farfar, prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla, sa kronprinsessan Victoria i SVT-dokumentären Haga slott – Ett kungligt hem från 2014.

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Foto: TT, Klas Sjöberg/Kungliga Hovstaterna, Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna.

Annons