Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias modestatement – bär den portade skandalkvinnans kavaj

21 apr, 2023, 16:00 
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria väckte reaktioner när hon plötsligt dök upp i skandalkvinnans kavaj.
Annons

Kronprinsessan Victoria får ofta beröm för sitt sinne för stil och smak. Även internationellt sett är hon ansedd som en av världens bäst klädda kungligheter. Mycket tack vare personlige stylisten Tina Törnquist, en kvinna med stor erfarenhet från modebranschen.

Men hennes senaste kreation har blivit något av en vattendelare. Inte minst för att den väcker associationer till en annan kunglig bekantskap – Sarah "Fergie" Ferguson.

Modeexpertens dom om Victorias valBrand logo
Modeexpertens dom om Victorias val

Kronprinsessan Victoria bär Fergies kavaj

Det visar en diskussion på Instagram-kontot Royal Fashion Police.

"Åh nej, har Fergies favoritblazer börjat sprida sig bland kungligheterna?", skriver en användare till ett inlägg om Victoria.

Annons

Blazern i fråga är vinröd och kommer från The Extreme Collection. Victoria bar den i samband med Åre Business Forum, som har bjudit in kronprinsessan och prins Daniel som hedersgäster.

The Extreme Collection och deras blazers är mycket riktigt något av en favorit för Fergie. Hon bar till exempel just en sådan när hon senast var i Sverige, 2022, för att närvara vid en konferens för miljöprojektet "Project Ocean". Eller 2021, när hon besökte hbtq-galan LGBT Awards i en tvåfärgad, spektakulär blazer.

Men åsikter om Fergies blazers går isär. Vissa älskar dem – andra verkar uppleva dem som frånstötande.

Sarah Ferguson
Fergie är en stilig kvinna!

"Jag struntar i att blazern är från Fergies favoritmärke. Det är en fin blazer. Jag gillar passformen och färgen. Jag tycker att den ser bra ut på kronprinsessan Victoria", skriver en användare.

Annons

Därför är Fergie portad från Charles kröning

Sarah Ferguson är ett färgstarkt inslag i den brittiska kungafamiljen. Hon dras med ett skandalrykte efter sitt turbulenta äktenskap med prins Andrew och anses oförutsägbar, en person som kan hitta på lite vad som helst.

Nyligen briserade nyheten att hon inte får komma på prins Charles kröning – hon är portad!

Men det är något som Fergie själv tar lätt på.

– Det är en formell tilldragelse och har man skilt sig kan man inte ha kakan och äta den, säger Fergie i programmet Good Morning Britain.

– Det viktiga med det här ögonblicket är att familjen står enad.

Annons