Kronprinsessan Victorias stora oro – hemska sanningen uppenbarad

Kronprinsessan Victoria bär på en stor oro. Allt på grund av en hemsk insikt.
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och Herman Lindqvist kom att bli viktiga för varandra. Victoria vände sig nämligen till Herman för att bygga sin kunskap kring den svenska kronans historia.

Vad passade sig bättre än att vända sig till en av Sveriges största experter på temat?

"Jag var på en tillställning på Stockholms slott, då Victoria kom fram till mig och frågade om jag inte kunde komma och berätta historia för henne. Hon påminde om det var tungt att läsa böcker för henne, men lyssna gjorde hon gärna. Jag bodde i Paris på den tiden, men var ofta i Sverige, så varje gång jag skulle till Stockholm prickade vi in några lektionstimmar", har Herman Lindqvist berättat.

Kronprinsessan Victoria undervisad av Herman Lindqvist

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria blev undervisad av Herman Lindqvist.

När Herman undervisade Victoria fick han en inblick i hur kronprinsessan tänker på sin roll. Vid ett tillfälle blev han förvånad över något hon sa.

Herman berättade om detta i TV4-programmet "Kungahuset 9-5"

– Jag kommer ihåg när jag undervisade henne och vi satt och pratade i ett rum på Slottet och pratade om drottning Kristina och så vidare, säger han i programmet.

– Så tittade hon runt och sa plötsligt: "Tänk att allt det här kan rasa från misstag som jag gör".

För Herman var ögonblicket fullständigt avgörande. Speciellt eftersom ovanstående sades under en period då Victoria var extra hårt pressad.

– Det var väldigt gripande. Det här var vid den tiden som hon hade ätstörningar, så hon gick in väldigt seriöst och tog på sig uppdrag som hon kanske inte orkade med riktigt, sa han i programmet.

"Jag berättade vår historia"

Så här har Herman beskrivit lektionstimmarna med Victoria:

"Vi satt i en liten salong på slottet. En bricka med te bars in. Innan jag hann reagera hade hon hällt upp i våra koppar. Jag berättade vår historia från början, från dösar och gånggrifter och slutade det sista året med alla regenterna, deras barndom, utbildning, äktenskap och svårigheter. Victoria var oerhört intresserad. Hon antecknade mycket och nästa gång kunde hon ställa frågor om något hon ville veta mera om. Lektionerna skulle vara en timme, men blev oftast mycket längre, för vi kunde komma in på nutiden, media, resor hon skulle göra."

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning