Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessans livvakt talar ut – bryter tystnaden

15 mar, 2022, 15:22 

Nu är de kungliga hemligheterna avslöjade: Den före detta livvakten avslöjar allt i sin nya bok.

Annons
Se magiska kärleksögonblicket mellan Mary och Frederik – när de tar privata bilden!Brand logo
Se magiska kärleksögonblicket mellan Mary och Frederik – när de tar privata bilden!

De är männen och kvinnorna med falkblick och tjänstevapen innanför kavajen. Och de förväntas aldrig yppa något om allt som de ser och hör i kungafamiljens tjänst.

Och det är mycket: Livvakterna finns vid kungligheternas sida även privat.

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary.

Men nu har en av alla dessa tysta skuggor med öronsnäcka brutit mot sin hederskodex: Danska kungafamiljens livvakt Torben Vigh talar ut om åren som bodyguard.

Han reste jorden runt med sina skyddsobjekt, både på statsbesök och privata semestrar, och suget efter att ta del av hans hemligheter är minst sagt stort. Den nyutkomna boken Mine 30 aar som livvagt (Lindhardt & Ringhof 2022) toppar den danska bestsellerlistan.

Annons

Danska kungafamiljens hemligheter avslöjade

Men så skvallrar Torben Vigh om kronprinsens dambekanta som hängde med hem till Amalienborg över natten. Och om den nertystade händelsen när drottning Margrethe förföljdes av en psykiskt instabil kvinna.

Han berättar också om när han fick onda ögat av sin kungliga chef kronprinsessan Mary. Detta efter att han hade rammat hennes Tesla med sin megatunga Land Rover:

Kronprinsessan Mary och en bilkortege

– Hon skulle köra prins Christian till skolan. Regnet vräkte ner och jag höll mig som vanligt tätt inpå hennes bil för att täcka den och för att undvika att andra bilar skulle kunna smita in bakom.

– Men plötsligt bromsade hon in för gult ljus i en korsning och jag hann inte reagera.

Smällen var ett faktum.

– Jag hade för första gången kört på min egen VIP. Min första tanke var om det hade hänt henne något. Jag försäkrade mig om att hon inte var skadad, skriver han i boken.

– Men hon var ju inte direkt glad...

Foto: TT.

Annons