När Kate mötte Mary – se bilderna från den kungliga stjärnsmällen i Köpenhamn!

23 feb, 2022, 13:11 
Kate och Mary
Det är ett kungligt supertoppmöte som just nu äger rum på Amalienborg!
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Hertiginnan Kate träffar drottning Margrethe och kronprinsessan Mary.

En trio som det slår gnistor om!

Kate Mary Margrethe
Danmarksbesöket är Kates första utlandsuppdrag efter pandemin och hennes första officiella besök i Köpenhamn på mer än tio år.

Det är ju tre giganter som just nu möts på Amalienborg: En drottning och två som ska axla samma roll en vacker dag. Och det är fullt pådrag på slottsplatsen, med blåsorkestrar, nyfikna köpenhamnare och fotografer.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Kate och Mary är ju hot stuff, och frågan är vem som tar hem ”segern”, eller i alla fall den kungliga stilkampen? Kate i klassiskt skräddad tweed. Eller Mary som en bländande Snövit i sin kappa, och med en nattsvart sjal för extra dramatisk effekt.

Mary Kate Köpenhamn 2022
Vem tog hem stilkampen – Mary eller Kate?

Båda har sina vassaste stilettos på, och promenaden över slottsplatsen på väg mot lunchen var en utmaning till och med för dessa kungliga powerladies. Här var det dock Mary som kammande hem stilpoängen, medan Kate hade det kärvare med gatstenarna.

Kate Mary Köpenhamn stilettos
De klackarna – på de kullerstenarna...

Men de har också mycket gemensamt. Båda har precis fyllt jämnt - Mary 50 och Kate 40. De är kungliga stilikoner och engelskspråkiga båda två. Mary har dessutom skotska rötter genom sina brittiskfödda föräldrar.

Annons

Fast Mary har varit kunglig längre, hon klev in i den kungliga sfären hela åtta år innan det var dags för Kate att göra samma sak. Och Danmarks kronprinsessa står snäppet högre i rang än Kate, som bara är näst-näst på tur.

Kate Mary Köpenhamn Amalienborg
På väg till lunchen hemma hos Mary.

Kate på besök i Köpenhamn

Kate anlände redan i går tillsammans med sin stiftelse The Royal Foundation Centre for Early Childhood och betade av några programpunkter helt på egen hand.

Att hennes egna kids inte fick åka till Danmark och gå på Legos Leklab skapade dock vissa protester hemma:

– De var väldigt avundsjuka att de inte fick följa med! säger Kate.

Kate i Köpenhamn besöker förskolan Stenurten
...och hon var tidigt uppe i morse. Före det kungliga supertoppmötet hann Kate besöka förskolan Stenörten, ett danskt föris av lite samma Ur och skur-typ som prinsessan Estelle gick på en gång i tiden.
Annons

Foto: TT.

Annons