Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Charles oro – Camilla i otäckt flygdrama: "Hör en smäll"

30 okt, 2022, 06:40 
Bilderna är från en tidigare flygresa Camilla och Charles gjorde.

Den flygrädda drottningen var med om en otäck, och ovanlig incident.

Annons
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!Brand logo
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!

De senaste dagarna har drottninggemål Camilla befunnit sig många mil bort från kung Charles. Hon lämnade kylan i Storbritannien för ett långt och avkopplande besök till en hälsoklinik i Indien.

Men när det var dags att åka tillbaka hem till maken fick resan sig en oväntad vändning.

Lämnade mitt i krisen

Camilla lider tyvärr av en vanlig, men opraktisk fobi. 75-åringen sägs ha en flygrädsla, något som inte lämpar sig särskilt bra när man förväntas resa land och rike för att representera sitt kungahus.

Men trots skräcken hoppade hon på ett plan till Indien, till ett högst exklusivt hälso-retreat i Indien. Närmare bestämt Soukya som är ett slags holistiskt hälsoläger, som fokuserar på naturläkning.

Annons

Där har hon varit förut med kung Charles, och då abonnerade de hela området för att kunna koppla av ostört.

Kanske var undanflykten extra nödvändig denna gång. Man kan ju lugnt säga att det råder bråda dagar i det brittiska kungahuset. Prins Harrys stundande memoarer och kungaserien The Crown riskerar båda att dra upp skandaler kungen och familjen helst inte vill ska se dagens ljus.

Bilderna visar skadan på planet

Camilla landade i på Heathrow efter sin resa från Indien, men planet var inte i särskilt bra skick. Enligt flera medier krockade nämligen planet med en fågel i luften, och skadan är tydligt märkbar på fordonet. På sajten Twitter publiceras bilder på vad som ska ha varit Camillas plan.

Extra otäckt för Camilla, som ju sedan innan tycker flygresandet är obehagligt. Flygsäkerhetskonsulten Hans Kjäll har tidigare berättat för SVT hur en krock med en fågel kan upplevas:

-Jag skulle inte tro att man hinner se fågeln, men däremot hör man antagligen en smäll när den sugs in och förstör motorns aerodynamik. Då får man i allmänhet felindikeringar på sin panel och har möjlighet att fatta beslut om vad man ska göra.

Annons

I Sverige händer det ungefär 400 gånger per år att en fågel krockar med ett flygplan såsom Camilla upplevde.

-Det är relativt vanligt att du är i närkontakt med en fågel, att ett flygplan krockar med en fågel eller att du hittar en fågel på landningsbanan som indikerar att du har haft kontakt med en fågel, men att ett flygplan blir så pass illa skadat av det är ovanligt, säger Charlotte Billgren, sektionschef på Transportstyrelsen till SVT.

Ja, en otäck händelse, men Camilla kom hem helskinnad, även om kung Charles också säkerligen var orolig när han hörde vad som hade hänt sin flygrädda hustru.

Foto: TT

Annons