Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Charles tar hjälp – efter situationen med Camilla

13 mar, 2024, 10:00 
Kung Charles och drottning Camilla
Kung Charles och drottning Camilla är i behov av hjälp. Nu sprids uppgifterna i brittisk press.
Annons
Kung Charles efter cancerbeskedet: ”Börjat gråta”Brand logo
Kung Charles efter cancerbeskedet: ”Börjat gråta”

Det har varit tuffa månader i den brittiska kungafamiljen kantade av sjukdomsfall och sorg efter ett tragiskt dödsfall i familjen.

Prinsessan Kate har som bekant genomgått en magoperation och väntas som tidigast vara tillbaka i arbetet efter påsk.

Det i samma veva som kung Charles opererats för en förstorad prostata och genomgår cancerbehandling.

Två situationer som följs intensivt av brittisk och utländsk press. Och mitt i allt kommer ett nytt besked från Charles och Camilla – där det är tydligt att de behöver hjälp.

Charles försöker bibehålla vardagen

I februari uttalade sig drottning Camilla för första gången kring sin makes sjukdom, och var då positiv:

– Han klarar sig extremt bra under omständigheterna. Vi har blivit väldigt berörda av alla brev och meddelanden, ska hon ha sagt enligt Daily Mails hovreporter Rebecca English inlägg på X, tidigare Twitter.

Kung Charles skakar hand med finansminister Jermey Hunt
Förra veckan ryckte kung Charles in, trots sin sjukskrivning, för ett möte med finansminister Jeremy Hunt inför att den brittiska våebudgeten skulle presenteras.

Källor nära kungaparet har även betonat hur kungen försöker bibehålla sin vanliga vardag i högsta möjliga mån. Som e uppgiftslämnare förklarat det för Mirror, enligt Expressen.

Annons

– Det handlar väldigt mycket om att fortsätta som vanligt för kungen. Charles fortsätter med sina kungliga plikter parallellt som han genomgår behandlingar så allt ska vara så normalt som möjligt.

Och en del av detta är också att fortskrida med flyttplanerna som avslöjades förra sommaren i den årliga Sovereign Grant-rapporten, där kungahusets ekonomi redovisas.

Det behöver Charles hjälp med

Här framgår det att kung Charles och drottning Camilla ska flytta från Clarence House till Buckingham Palace, dock först år 2027.

Men det är en stor apparat att flytta kungligheter och förberedelserna är i full gång. Bland annat när det kommer till ny personal som ska hjälpa kungen och Camilla.

Det framgår av en ny jobbannons för en tjänst som hushållerska på heltid på Buckingham Palace där man kommer ha ansvar över att "hålla rent och ta hand om ett brett utbud av interiörer och föremål, se till att de presenteras på sitt allra bästa."

Vi hoppas rätt person tillsätts tjänsten – allt för att avlasta och hjälpa kungaparet.

Foto: TTAnnons