Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Juan Carlos uppges ligga för döden – familjen måste fatta hemskt beslut

15 feb, 2021, 09:34 
Kung Juan Carlos
Kung Juan Carlos uppges ligga för döden. Nu tvingas hans familj fatta ett svårt beslut.
Annons
Skandalkungen Juan Carlos i exil – detta har häntBrand logo
Skandalkungen Juan Carlos i exil – detta har hänt

Juan Carlos, 83, kunde inte stanna kvar i Spanien längre. Läget blev ohållbart.

En megaskandal som skakade om hela den spanska monarkin tvingade honom att lämna Zarzuela-palatset i Madrid, hans hem sedan 58 år tillbaka. I ett officiellt brev riktat till sin son, den nuvarande kungen Felipe, meddelade kung Juan Carlos att han fattade sitt beslut för monarkins bästa.

Kung Juan Carlos i stor skandal

Kung Juan Carlos
Kung Juan Carlos uppges vara i väldigt dåligt skick.

Kungen misstänks för att ha tagit emot runt 65 miljoner euro, motsvarande 669 miljoner kronor, av det saudiska kungahuset utan att betala skatt. Pengarna ska först ha överförts till ett konto i Panama och sedan till en “stiftelse” driven av Juan Carlos älskarinna Corinna Zu Sayn Wittgenstein.

Men nu har det spanska folket nåtts av ännu en vändning i den sorgliga soppan. Juan Carlos, som numera bor i Abu Dhabi, uppges ligga för döden.

Annons

"Kung Juan Carlos är svårt sjuk och kungahuset har börjat fundera på möjligheten att ta hem honom till Spanien", rapporterar journalisten Pilar Eyre.

Exakt vad plågar då Juan Carlos? Där går uppgifterna isär. Enligt tidningen Lectura har det cirkulerat rykten om att exkungen drabbats av covid-19 – något som det spanska hovet har dementerat.

Uppges vara i dåligt skick

På den senaste bilden av den skandalomsusade patriarken kunde man se att han var långt från sin krafts dagar. Han behövde hjälp från två ledsagare bara för att kunna gå.

I övrigt har Juan Carlos hållit en extremt låg profil sedan skandalen. Han har fått besök från sina döttrar och hans barnbarn prinsessan Leonor och prinsessan Sofia har ringt för att höra hur det är med farfar, men kungafamiljen aktar sig för att prata om honom offentligt.

Samtidigt har hans älskarinna Corinna ställt upp i flera intervjuer.

– Vår första dejt var på sommaren. Vi skrattade alltid mycket. Vi klickade kring så mycket, och vi hade många gemensamma intressen: politik, historia, mat, vin, har Corinna sagt.

Annons