Kungafamiljens festkväll igång! Victorias beslut för Oscar – aldrig hänt tidigare

Kronprinsessan Victorias beslut för prins Oscar under Victoriadagen 2021

Victoriadagen 2021 är igång! Kungafamiljen har samlats för att njuta av konserten och fira kronprinsessan och Victoria själv har tagit ett alldeles särskilt beslut för sonen prins Oscar.

Här gör prins Oscar debut på Victoriakonserten!
Slå på ljud

Solen skiner och Öland visar sig från sin allra vackraste sida. I dag är det Victoriadagen och kronprinsessan och kungafamiljen har just slagit sig ned för att njuta av konserten som anordnas i Borgholms slottsruin. Och kvällen till ära har Victoria tagit ett alldeles särkilt beslut. Prins Oscar gör nämligen kunglig debut på konserten! Han sitter bredvid sin mamma på första parkett.

LÄS MER: Se prinsessan Estelle rocka loss till Carola!

Estelle har suttit med, under den här högtidsdagen, i många år nu men prins Oscar har istället tillbringat Victoria-kvällarna hemma på Solliden slott. Men i år är det ändring på det och den femåriga prinsen är med under vuxen-kvällen, i vit skjorta och beiga short. Precis som storasyster Estelle så njuter han just nu av ett härligt sommarlov på Öland, med närhet till både morfar kungen och mormor drottningen – och alla kusiner som just nu huserar på Sollidens ägor.

Jonas Ekströmer /TT

LÄS MER: Carolas fräcka skämt med prins Daniel – oväntade orden uppe på scenen

Förra året var det betydligt färre kungligheter på hedersplatserna. Kungaparet följde konserten framför tv:n, på grund av coronapandemin och smittorisken, och Madeleine och Chris var kvar i Florida av samma anledning. Men ikväll är de alltså samlade och kronprinsessan har aldrig varit gladare! Att vara nära sin familj är den bästa födelsedagspresent hon kan önska sig.

Jonas Ekströmer /TT

LÄS MER: Victorias hemliga kärleksgest med Estelle – fångades på bild!

Foto: TT