Kungafamiljen rasar mot The Crown – nu sprids hemliga detaljer: “Iskallt förakt”

02 nov, 2022, 16:00 
AvIbraheem Alsalman

Snart släpps en ny säsong av The Crown. Brittiska kungafamiljen uppges nu vara rasande på seriens dramaturgi.

Annons
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!

Snart är det dags att bänka sig framför Netflix.

För den 9 november, alltså fredag nästa vecka, så kommer en ny säsong av succéserien The Crown. Det är den femte säsongen, och som även uppges vara den näst sista.

Kungliga experten Katie Nicholl menade tidigare att den nya säsongen kommer vara "mycket verklig och svår" för prinsarna Harry och William, eftersom deras mamma prinsessan Dianas "ande aldrig får vila". Säsongen ska nämligen handla om allt som skedde inom kungafamiljen under tidigt 90-tal – vilket bland annat inkluderar Charles och Dianas skilsmässa.

Nu kommer det även detaljer från vad kungafamiljen egentligen tycker om säsongen.

Den nya säsongen skildrar Charles och Dianas skilsmässa. Foto: Netflix
Recept.se Nyhetsbrev

Kungafamiljen sägs ha vädjat om att hålla delar av sitt liv borta från dramat – men viljorna trotsas av Netflix.

Annons

”Netflix och skaparen Peter Morgan behandlar dem med iskallt förakt”, skriver skribenten Christopher Stevens, som har sett den andra säsongen, i Daily Mail, enligt Expressen.

Kungafamiljen rasar mot The Crown – nu sprids hemliga detaljer: “Iskallt förakt”

Stevens fick se säsongen på förhand tillsammans med ett par andra journalister. I sin recension skriver han vidare:

”Skilsmässor, otrohet, de mest intima konversationerna, den ökända intervjun med prinsessan Diana och Martin Bashir, till och med en femårings dödsfall i cancer – allt har blivit ett utlämnande och glödande drama”.

”Charles, Philip, och ibland även drottningen, porträtteras med förakt som gränsar till hån. Tonårige prins William syns också i ett icke smickrande ljus, som lätt korkad och sur, medan brodern Harry kommer undan lätt och syns knappt”.

Ett annat ämne kommer även att avhandlas. Det är det berömda samtalet mellan Charles och dåvarande älskarinnan och numera hustrun Camilla Parker-Bowles.

Elizabeth Debicki som prinsessan Diana i The Crown. Foto: Keith Bernstein/Netflix

Samtalet spelades in i smyg och såldes därefter. I samtalet ska Charles ha sagt den numera legendariska meningen: "Jag vill vara din tampong".

Annons

Enligt The Telegraph kommer scenen att vara "lindrigt och sympatiskt" och återges som en kärleksfull konversation mellan två kära personer.

”Kungligheternas känslor ignoreras. Netflix och skaparen Peter Morgan behandlar dem med iskallt förakt. Sällan har drama varit mer elak”, skriver Christopher Stevens i Daily Mail, enligt Expressen.

Annons