Kungafamiljens ändring i bilden – efter den stora kritiken

Kungafamiljen

Kungafamiljen har fått kritik för en specifik bild. Nu har de ändrat sig.

Kungaparet fick finbesök på Drottningholm i helgen! Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar dök upp med skidorna i högsta hugg och följde med kungen och drottning Silvia på en skidtur.

Familjen från Haga hade sett till att matcha klädseln på förhand och klev ut i spåren i enhetligt mörkblått. På bilderna om TT tagit ser man många prov på breda leenden och härligt vindpinade kinder. Det verkar ha varit en strålande utflykt, helt enkelt!

Kungafamiljen på bilder – efter stora kritiken

Men en sak noterade vi när vi kollade på bilderna. I den sista serien poserar kungaparet och kronprinsessfamiljen för ett familjefoto. Men det är ett högst coronaanpassat familjefoto.

Kungaparet och Hagafamiljen står med minst ett par meters avstånd från varandra. Budskapet till folket är tydligt: "Titta, vi respekterar och följer restriktionerna."

Kungafamiljen

Ser ni avståndet mellan kungaparet och kronprinsessfamiljen?

Kanske har kungafamiljen lärt sig av sina misstag. Minns ni incidenten från i augusti?

Då dök det upp en Instagram-bild på kungahusets officiella konto som visade att kungen och Silvia tagit en tripp till Zornmuséet i Mora. På bilden kunde vi se kungaparet stå inne i huset på Zorngården, tillsammans med museidirektören Johan Cederlund.

Kungen och Silvia stod påfallande nära Johan, vilket många i kommentarsfältet noterade. Man menade att kungaparet utsatte sig för onödiga risker och inte utövade social distansering i tillräckligt hög utsträckning.

Bilden blev raderad – av hovet själva

Bilden blev sedermera raderad. Enligt hovet berodde det på att utflykten var "privat".

– Det är möjligt att det var en bild som väckte de tankegångarna. Men vi har slagit fast att det bara såg ut så ett ögonblick när bilden togs, sa hovets informationschef Margareta Thorgren när Svensk Dam pratade med henne då.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag

LÄS MER: Bakom kulisserna – så firar kungafamiljen jul