Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungahusets tystnad efter skrämmande biljakten – vägrar att stötta Meghan och Harry

19 maj, 2023, 11:30 
AvFelicia Plåt
Harry Meghan Charles
Harry och Meghan var med om en otäck biljakt i veckan. Foto: TT

Brittiska kungahuset väljer att inte svara på frågan om biljakten i New York.

Annons

Under tisdagen den 16 maj befann sig hertiginnan Meghan och hertigen Harry på plats i New York. Anledningen var att Meghan skulle ta emot ett pris vid "Women of vision”-galan. Det var Meghans första offentliga framträdande sedan Charles kröning den 6 maj.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Omskakande händelse

Men kvällen slutade inte riktigt som de trodde. Efter kvällen satte sig paret i en taxi tillsammans med Meghans mor. Och resan blev en som de sent kommer att glömma. Det urartade i en biljakt då flera paparazzifotografer följde efter bilen i flera timmar enligt parets talesperson.

– Denna skoningslösa jakt, som varade i över två timmar, resulterade i flera nästan-olyckor med andra bilister, fotgängare och två poliser, säger talespersonen.

Annons

Meghan och Harry ska vara riktigt omskakade efter händelsen och har uttryckt sig varit "rädda under hela prövningen".

Total tystnad

Händelsen har uppmärksammats mycket i media under de senaste dagarna. Men några som varit helt knäpptysta efter parets nästan katastrofala bilresa är det brittiska kungahuset.

När tidningen UsWeekly sökte det brittiska kungahuset för en kommentar om händelsen valde de att inte svara.

– Det här är inget vi kommenterar, svarade kungahuset på frågan.

Skakig relation

Det har under en längre tid varit lite skakigt i relationen mellan Sussex-paret och det brittiska kungahuset. Efter den omtalade intervjun med Oprah och Harrys uttalanden om relationen till sin bror i självbiografin "Spare" har det varit skakigt inom familjen.

Och under 2020 valde paret att ta avstånd från de ungliga plikterna och hovet meddelade att deras kungliga titlar togs bort.

Stor säkerhetsrisk

Sedan Harry och Meghan inte längre är en del av det brittiska kungahuset har hovet undvikt att svara på frågor om Sussex-paret och även i detta fallet.

Trots att Harry och Meghan inte längre är "kungliga högheter" har de fortfarande en säkerhetsrisk, vilket även händelsen under tisdagen visade.

– Medan hans roll inom institutionen har förändrats, har hans profil som medlem av kungafamiljen inte gjort det. Inte heller har hotet mot honom och hans familj, säger talespersonen i ett uttalande.

Och Harry har länge kämpat för att säkerheten för honom och hans familj ska bli bättre.

Annons