Kungen avslöjar hur kronprinsessa Victoria känner

Kungen avslöjar hur kronprinsessa Victoria känner

Kungen har sin stil – kronprinsessan Victoria en annan. Nu har vår regent förklarat skillnaden.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?
Slå på ljud

Kungen och kronprinsessan Victoria är sammankopplade av mer än släktband. De delar också en plikt och ett ansvar. Kungen är vår nuvarande regent, Victoria vår kommande.

Men mycket tyder på att Victoria kommer att bli en annan sorts statschef än sin pappa. Hon har valt att anlägga en mjukare framtoning, ett modernare tilltal. Många skulle nog säga att hon har en mer öppen stil än kungen – som föredrar att vara mer formell.

Kungen om kronprinsessan Victorias ord

Kungen och kronprinsessan Victoria.

Kungen har en annan framtoning än kronprinsessan Victoria.

Så här sa kungen till tidningen Chef om sin inställning till att träffa nya människor. I den intervju medgav han att han gärna stannar kvar i sin roll och avhåller sig från att bli alltför personlig.

– Jo, det är nog medvetet. Risken är annars att man blir uppäten av omgivningen. Kungahuset ska vara öppet, men jag vill nog personligen ha distans till folk. Det tar lång tid innan jag släpper in någon nära mig, sa kungen.

I samma intervju fick kungen också frågor om Victorias framtoning. Han skrädde inte orden när han ombads gissa hur Victoria skulle beskriva hans ledarstil.

– Helt förfärlig, antagligen. Hon är ung och har en möjlighet att vara precis som hon är själv. Det är väl så ens ledarstil formas, utifrån ens personlighet. Jag är reserverad. Kronprinsessan är mer öppen. Så är det bara, sa kungen.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Estelles succé utanför slottet

Då visade kronprinsessan Victoria vilken sorts drottning hon vill vara

Det kanske tydligaste exemplet på att Victoria är en annan sorts kunglighet kom 2013. Det var då hon delade ut pris på QX-galan.

Pristagaren Jonas Gardell kunde knappt tro sina ögon.

– Jag är glad och rörd och tacksam. Omtumlad över kärleken vi fått. Man måste förstå hur långt vi vandrat för att komma hit. Och att kronprinsessan kommer hit för att närvara, det är fantastiskt. Unikt i världen, sa Jonas Gardell.

LÄS OCKSÅ: Chris O'Neill i svartsjukedrama med prinsessan Madeleine