Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen i båtdrama med Chris och Madeleine – Säpo tvingades gripa in!

23 jul, 2023, 16:35 
https://image.svenskdam.se/image-9691201?imageId=9691201&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
Kungafamiljen i båtdrama.
Kungafamiljen i båtdrama.

Det blev dramatiskt under en båttur med kungafamiljen.

Annons
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Äntligen är det sommar, och för många innebär det resor till lantställen, utomlands eller till nära och kära.

För kungafamiljen betyder det Öland, där kronprinsessan Victoria årligen firar sin födelsedag innan en familjesemester med resten av kungafamiljen och respektive barn väntar.

Kungafamiljen i båtdrama

Och en sommar på Öland kan verka harmonisk och härlig – men under söndagen blev den allt annat än det.

Ett ögonvittne som befann sig på plats vid Sandvik berättar för Svensk Damtidning om dramat som utspelade sig när familjen skulle lägga till med sin båt – med självaste kungen vid rodret uppe på flybridge.

Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!Brand logo
Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!

– När de kom dit så var det lite trångt i hamnen för att det hade kommit dit en 80 fots båt och lagt sig där de brukar ligga. Sedan blåste det så de hade lite svårt att lägga till. De stod i 15 minuter och försökte lägga till.

Annons

Familjen blev därför dirigerade av hamnkaptenen att ta sig till en mindre fiskebrygga som ägs av båtklubben – och det var där dramat drog igång på riktigt.

Jolle kapsejsade intill kungens båt

Det var nämligen en båt som orsakade en hel del problematik för den annars lugna sommardagen. Allting började först med att de inte hade fått aktertampen förtöjd, vilket fördröjde tiden.

– Precis när de hade lagt till där så kom det en liten laser [enmansjolle reds. anm] och seglade ut och kapsejsade precis bakom deras båt, eller bakom Säpo-båten egentligen, och så drev den mot kungens båt. Det tog lite tid innan de lyckades få upp den där båten. Då var hela kungafamiljen involverad, de stod där på bryggan och hejade på.

Vittnet berättar att både kungen och prins Carl Philip sprang runt för att försöka lösa problemet, men att Chris inte verkade benägen att hjälpa till.

Annons

– Han stod mest och var i vägen, skrattar vittnet.

Trots allt var stämningen familjär, menar vittnet, även om vinden krävde att de fick höja rösterna för att höra varandra – något som också skulle kunna tolkas som en stressig stämning.

Båtdramat fick Säpo att rycka in.
Båtdramat fick Säpo att rycka in.

Chris stod med händerna i fickorna

Mest aktiva i båtdramat som utspelade sig på båtklubbens brygga i Sandvik var prins Carl Philip och kungen.

Chris stod med händerna i fickorna och gör ingenting, fortsätter vittnet och menar att svärsonen inte gick tillsammans med kungen när de väl kunde lämna båten.

Säpo ryckte in under båtdramat

Vart än familjen beger sig, krävs extra tillskydd. Säpo var med även under den årliga familjedagen, och fick därför rycka in under båtdramat.

Annons

– Säpo körde en egen båt. Kungen kom in först, sen kom Säpo bakom. Vid dramat så hade de lagt in på samma ställe, men mittemot. De började springa runt och det var ganska mycket aktivitet.

Jollen, som drev mot och hade kapsejsat vid kungafamiljen och Säpo:s båtar, orsakade alltså en hel del kalabalik. Säpo fick alltså en hel del att göra under kvarten dramat utspelade sig.

– Det var ju precis där hela kungafamiljen stod längst ut på bryggan när de hade lagt till som allt hände, så det var ju bara dem och Säpo där.

Men – slutet gott, allting gott. Familjen kunde senare lämna bryggan för att bege sig till glasskiosken Gelato och avnjuta en välförtjänt glass!

Annons