Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen skakas av en knarkskandal – 30 sparkas direkt

17 aug, 2022, 14:55 
AvIbraheem Alsalman
Kungahuset skakas av en knarkskandal

Nu sprids detaljerna från sommarfesten.

Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Kung Harald har länge dragits med svag hälsa och har tvingats läggas in på sjukhus vid flera tillfällen de senaste åren. I samband med det har han även varit sjukskriven och kronprins Haakon har varit ställföreträdande statschef.

I förra veckan kom ett glädjebesked när det stod klart att norska kungen får återvända hem. Läkarna tog beslutet efter att hans hälsotillstånd hade stabiliserats. Under hans vistelse på sjukhuset fick han även besök av dottern, Prinsessan Märtha Louise

Bilden, som en fotograf tog utanför sjukhuset, visar Märtha Louise i en bil på väg in till sjukhuset. Hon såg glad ut och det är förstås förståeligt efter att hon fått lugnande besked kring pappans hälsa.

Norska kungahuset i knarkskandal - 30 sparkas direkt

Nu skakas det norska kungahuset av en knarkskandal, skriver TT. 30 soldater från den norska högvakten har fått sparken direkt då de hade använt droger i samband med en fest somras. Informationen bekräftas även av den norska armén.

Annons

– Efter en privat fest, under en permission tidigare i somras, tipsades försvaret om att värnpliktiga brukade olagliga droger. Fem värnpliktiga från Hans Majestet Kongens Garde erkände omständigheterna, säger Brage Steinson Wiik-Hansen, talesperson för armén, enligt TT.

Men jätteskandalen stannar inte där. Man skriver vidare att ytterligare 25 värnpliktiga från gardet har trätt fram och även de har erkänt att de använt olagliga droger under permissioner. Oerhörda detaljer!

Vad som kommer hända härnäst är förstås oklart i skrivande stund. Norska slottet meddelar att de har fortsatt förtroende för försvaret och att hela situationen måste, och kommer, att utredas på ett korrekt sätt.

Bilder: TT.

Annons