Kungens älskarinna talar ut: "Han friade till mig"

Juan Carlos har varit otrogen mot sin Sofia.

Kung Juan Carlos har dragits in i en praktskandal. Nu har hans älskarinna trätt fram och berättat sin version.

Juan Carlos kunde inte stanna kvar i Spanien längre. Den pågående megaskandalen tvingade honom att lämna Zarzuela-palatset i Madrid, hans hem sedan 58 år tillbaka.

I ett officiellt brev riktat till sin son, den nuvarande kungen Felipe, meddelade kung Juan Carlos att han fattat sitt beslut för monarkins bästa. Kungen misstänks för att ha tagit emot runt 65 miljoner euro, motsvarande 669 miljoner kronor, av det saudiska kungahuset utan att betala skatt. Pengarna ska först ha överförts till ett konto i Panama och sedan till en “stiftelse” driven av Juan Carlos älskarinna Corinna Zu Sayn Wittgenstein.
Juan Carlos har varit otrogen mot sin Sofia.

Juan Carlos har varit otrogen mot sin Sofia.

Kung Juan Carlos tvingades fly – älskarinna tvingas fly

Samma Corinna har nu berättat om deras hemliga förhållande i en lång intervju med BBC. Hon och kungen träffades först på en fest, 2004, där Corinna visade Juan Carlos hur man hanterar ett gevär.

– Vår första dejt var på sommaren. Vi skrattade alltid mycket. Vi klickade kring så mycket, och vi hade många gemensamma intressen: politik, historia, mat, vin, säger Corinna.

Juan Carlos sa till Corinna att drottning Sofia var mer eller mindre okej med att han hade en älskarinna.

– Han sa att de hade ett arrangemang där de skulle representera kronan, men leva helt olika, åtskilda livet. Och han hade just kommit ut ett nästan tjugo år långt förhållande med en annan kvinna, som också hade en väldigt viktig plats i hennes hjärta och hennes liv, säger Corinna.

 

LÄS OCKSÅ: Bilden på kungen och Silvia raderad efter kritiken – det vill hovet inte visa!

“Var väldigt kär”

Det gick så långt att Juan Carlos friade till Corinna.

– Jag var väldigt kär i honom, men jag förutsåg, jag är en taktiskt slipad strateg, att det skulle bli väldigt svårt. Och jag trodde att det skulle destabilisera monarkin, säger Corinna.

Sedan tog relationen en mörk vändningen. Bedragerskan blev bedragen.

– Kungen berättade att han hade haft en relation med en annan kvinna i tre år. Det krossade mitt hjärta, det var det sista jag hade väntat mig, säger Corinna.

 

LÄS OCKSÅ: Kungens beslut – hårda orden om Sofia!