Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens beslut för drottning Silvia väcker reaktioner

18 feb, 2021, 05:00 
Kungen tar ett drastiskt beslut för att skydda drottningen.
Annons
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!Brand logo
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!

Ett år in i pandemin är vi fortfarande långt ifrån en lösning, men de allra flesta gör trots allt så gott de kan för att minska smittspridningen! För kungafamiljen innebär detta att ett nytt beslut har fattats, i år blir det ingen traditionsenlig skidsemester på sportlovet.

– Det handlar om flera saker, både att i handling visa vikten av att hålla avstånd och att, om olyckan är framme, inte belasta sjukvården där uppe, som ändå redan är ansträngd och har mycket, nu när vaccineringen har börjat också, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Kunge hyllas för sitt beslut med drottning Silvia

I kommentarsfältet på Facebook hyllades kungafamiljen för sitt beslut.

”Förlåt för alla gånger jag har sagt att det är meningslöst att ha en kung! Signalen han sänder är oerhört viktig och jag kan bara tacka och önska att politiker hade sänt lika starka signaler!” skriver en användare.

Annons

”Mycket bra! I år är det bättre att hitta på något roligt hemma istället, skidbackarna finns kvar nästa år!” skriver en annan.

För bara drygt en vecka sedan var Silvia ute med kungen och kronprinsessan Victorias hela familj och åkte skidor i Drottningholm, men nu har hon brutit handleden.

En annan läsare är orolig för trycket på våra skidanläggningar och hyllar kungafamiljen för sitt ställningstagande.

”Det är mycket folk på våra skidorter nu. Dessvärre tror jag att risken ökar då för smittspridning när många människor vistas i små byar som exempelvis Åre. Det är hart när omöjligt att helt undvika trängsel på mataffärer, offentliga toaletter, lunchrestauranger o dyl. Jag tycker att familjen Bernadotte gör rätt och statuerar exempel med sitt beslut.”

Annons