Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens hårda beslut för kronprinsessan Victoria efter den svåra tiden

28 feb, 2022, 17:00 
AvIndra Nordemar

Kungen har fattat ett beslut å Victorias vägnar.

Annons
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!Brand logo
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har haft det tufft på sistone. De har varit gifta i tolv år och under dessa år har deras kärlek till varandra aldrig blivit ifrågasatt, förrän rykten började spridas i slutet av förra året.

Det var sajten Stoppa Pressarna som hävdade att det uppstått sprickor i äktenskapet, men för cirka två veckor sedan gick de ut i sociala medier och dementerade ryktena.

"För att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.", skrev kronprinsessparet i ett gemensamt inlägg på Instagram.

Svåra tider för kungafamiljen

Även om de flesta tvivlade på att Victoria och Daniel faktiskt skulle gå skilda vägar så var det ändå en lättnad för hela svenska folket att få det bekräftat!

Annons

Samtidigt är det så mycket annat som sker i världen. Det fruktansvärda ofattbara kriget i Ukraina, och pandemin som präglat livet i snart två år.

En liten lusglimt i allt detta mörker är väl att det mesta börjar återgå till det normala, i alla fall i Sverige. Symtomen för covid-19 blir allt lindrigare för många och alla restriktioner har hävts.

Men det finns trots allt de som fortfarande drabbas svårt av viruset och därför bör försiktighetsåtgärder tas ett bra tag framöver, vilket kungen är noggrann med.

Kungens tuffa beslut inför firandet av kronprinsessan Victoria

Den 12 mars har Victoria namnsdag. Enligt tradition bjuds därför allmänheten in till Inre borggården vid Kungliga slottet för att delta i firandet av kronprinsessan.

Men nu har hovet beslutat att inga gåver kommer tillåtas. På deras hemsida står det följande:

"Med hänsyn till pandemin kommer eventuella gåvor inte att kunna överlämnas till Kronprinsessan i samband med namnsdagsfirandet."

Troligtvis hänger inte Victoria läpp för det! Det blir ju trots allt ett firande ändå. Från klockan 10.45 öppnas öppnas entrén Södra valvet vid Slottsbacken. Drygt en timme senare börjar uppvaktningen av Försvarsmakten och det bjuds bland annat på konsert av arméns musikkår.

Foto: TT

Annons