Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya chockuppgifter: Charlene vägrar återvända till Monaco

27 feb, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Franska medier rapporterar att Charlene vill flytta med barnen och inte längre leva som furstinna av Monaco.

Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Nu var det snart ett år sedan som furstinnan Charlene begav sig till Sydafrika för att träffa familj och arbeta med sin välgörenhetsorganisation – en resa som var tänkt att vara i cirka tio dagar.

Men det skulle ta hela sex månader innan hon återvände till Monaco. Och bara timmar efter ankomsten blev hon i vägskickad igen.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen, sa furst Albert då till tidningen People.

Charlenes beslut för barnen – vill inte tillbaka till Monaco

Till följd av ett tandimplantat drabbades Charlene av en svår bihåleinflammation under sin tid i Sydafrika, hon tvingades genomgå flera operationer vilket tärde på henne både fysiskt och psykiskt.

Annons

Sedan november i fjol har hon därför varit inlagd på en klinik i Schweiz som riktar in sig på psykisk ohälsa och boendeproblematik.

Furst Albert och tvillingbarnen Jaques och Gabriella, 7, har hon under ettårstid träffat sporadiskt.

Charlene anländer i Monaco efter ett halvår i Sydafrika.

Nu rapporterar franska Voici att Charlene inte längre vill tillbaka till Monaco.

"Hon vill inte längre att Jacques och Gabriella ska växa upp i Monaco. Hon vill bosätta sig någon annanstans, med dem, och att Albert ska åka fram och tillbaka för att träffa dem", står det på tidningens hemsida.

Skilsmässorykten mellan Charlene och Albert

Det har länge spekulerats i en skilsmässa mellan Charlene och Albert, då äktenskapet haft sina brister genom åren.

Men Albert har hela tiden avfärdat ryktena, och nyligen lät det på honom som att allt var frid och fröjd.

Annons

– Charlene mår mycket bättre, och jag hoppas att hon är tillbaka i furstendömet väldigt snart, sa han för någon vecka sedan till Monaco-Matin.

Från hovet har informationen varit bristande. De har uttryckt att Charlenes behandling kommer dröja men mycket mer än så har folket inte fått veta. Nu är många är oroade över furstinnans hälsa och menar att hovet bör vara mer transparenta om läget.

Tvillingarnas meddelande på Monacos nationaldag: "Vi saknar dig mamma"

Vill inte leva som furstinna av Monaco

Även Charlenes lycka har blivit ifrågasatt. Ända sedan hon och Albert gifte sig och furstinnan blev ett av pressens hetaste ämnen har hon enligt franska och monegaskiska medier verkat obekväm i rollen.

Och enligt Voici vill hon inte att hennes barn ska utsättas för samma sak och vägrar därför låta dem växa upp under samma press på grund av deras rang.

Hur det hela utspelar sig återstår att se, men just nu verkar det högst osannolikt att Charlene återgår till sitt gamla liv som furstinna av Monaco.

Foto: TT

Annons